Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 30.06.2016


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ( ΟΜ. Υ. Λ. Ε )
Οδ. Ανδρούτσου 1 & Κανάρη, 18648-Δραπετσώνα, 
Τηλ.: 210-4630446, Fax : 210-4614655
E-mail : omyle@olp.gr, website : www.omyle.gr


Πειραιάς 30.06.2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΟΜ.Υ.Λ.Ε με την χθεσινή της παρέμβαση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, όπου συζητήθηκε η Σύμβαση Παραχώρησης του ΟΛΠ, κατέθεσε για μια ακόμη φορά την διαφωνία της για την πώληση των ΟΛΠ και ΟΛΘ και ανέδειξε όλες τις παρατυπίες που περιέχουν η Σύμβαση Παραχώρησης και ο Κυρωτικός Νόμος.

Αυτό, όμως, που κυρίως ανέδειξε ήταν όλα τα ζητήματα σχετικά με τις εργασιακές σχέσεις στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται και απαίτησε την διασφάλιση των εργαζομένων, απόλυτα συμβατή με την κείμενη εργατική νομοθεσία.

Προϋπόθεση αυτής της διασφάλισης είναι η διαγραφή από την διάταξη 10Α της φράσης «κατάργηση (του ΓΚΠ) από το ΔΣ/ΟΛΠ» και την συμπλήρωση της διάταξης με την φράση «στο ισχύον δίκαιο με Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ή διαιτητική απόφαση». Πρέπει, δηλαδή, να αποτυπωθεί στην συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση αυτό που αποτυπώνεται στη Αιτιολογική Έκθεση του νομοσχεδίου και φέρει τις υπογραφές των αρμόδιων υπουργών.

Καλέσαμε το Ελληνικό Κοινοβούλιο να πράξει το αυτονόητο και να θεσμοθετήσει την διασφάλιση των εργαζομένων.

Κανένας δεν μπορεί και δεν πρέπει να του επιτραπεί να είναι πάνω από τους νόμους και το Σύνταγμα της χώρας μας.

Η Κυβέρνηση, αλλά και τα Πολιτικά Κόμματα, πρέπει να αντιληφθούν ότι η πολυπόθητη ανάπτυξη δεν μπορεί να επέλθει με παραβιάσεις βασικών κανόνων του εργατικού δικαίου και την διάλυση των εργασιακών σχέσεων.

Το εργατικό μαζικό κίνημα δίνει την μάχη για την υπεράσπιση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, όπως αυτές κατοχυρώνονται μέσα από το Σύνταγμα. 

Τίθεται πλέον θέμα Δημοκρατίας και Εθνικής Κυριαρχίας. Η Κυβέρνηση και το Ελληνικό Κοινοβούλιο οφείλουν  να απαντήσουν.

Οι πάντες κρίνονται.

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ( ΟΜ. Υ. Λ. Ε )

Οδ. Ανδρούτσου 1 & Κανάρη, 18648-Δραπετσώνα, Τηλ.: 210-4630446, Fax : 210-4614655
E-mail : omyle@olp.gr, website : www.omyle.gr



Πειραιάς, 24/6/2016



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Το Δ.Σ/ ΟΜ.Υ.Λ.Ε σε συνεδρίαση του, η όποια ξεκίνησε την Πέμπτη 23/6/2016, συνεχίστηκε σήμερα στις 24/6/2016 και έλαβε απόφαση για αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων στον Ο.Λ.Π και Ο.Λ.Θ.
Ο αγώνας των εργαζομένων στα Λιμάνια ο οποίος διήρκσε 30 ήμερες σε μια περίοδο με αλλεπάλληλες ήττες του ευρύτερου συνδικαλιστικού κινήματος έγραψε ιστορία.
Κατέγραψε στην συνείδηση της Ελληνικής κοινωνίας, την αντίθεση στο ξεπούλημα των Λιμανιών. Κυρίως όμως, έδωσε μια δυνατή μάχη για την διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Η κυβέρνηση, με επιστολή της προς την ΟΜ.Υ.Λ.Ε και τους άλλους συνδικαλιστικούς φορείς των Λιμανιών, δεσμεύτηκε ότι με νομική βεβαιότητα στη Βουλή θα διαφυλάξει την ισχύ του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού και όποια αντικατάσταση θα προέλθει με την ισχύουσα νομοθεσία με συλλογική σύμβαση εργασίας η διαιτητική απόφαση.
Την κυβερνητική αυτή δέσμευση, την αποσπάσαμε και θα την διαφυλάξουμε σε κάθε περίπτωση με την δυναμική των αγώνων μας.
Όσοι ευελπιστούσαν, «ψεύτικοι φίλοι και φανεροί εχθροί» ο αγώνας μας να οδηγηθεί στον εκφυλισμό και στην ανυποληψία, διαψεύστηκαν.
Όσοι επιχείρησαν να μας τρομοκρατήσουν με την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης τους λέμε, όταν κάποιος παλεύει για το ιερό δικαίωμα στην δουλειά δεν έχει περιθώρια συμβιβασμού.

Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους στα Λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης για την στήριξη του ΑΓΩΝΑ.

Είμαστε σίγουροι, ο απόηχος αυτών των κινητοποιήσεων είναι κεκτημένο για νέους αγώνες και για νέες δημιουργικές μάχες.

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23.6.2016


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ( ΟΜ. Υ. Λ. Ε )

Οδ. Ανδρούτσου 1 & Κανάρη, 18648-Δραπετσώνα, Τηλ.: 210-4630446, Fax : 210-4614655
E-mail : omyle@olp.gr, website : www.omyle.gr




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πειραιάς, 23/6/2016



Το Δ.Σ / ΟΜ.Υ.Λ.Ε αξιοποιώντας την μαζική συγκέντρωση και πορεία των εργαζομένων στον Ο.Λ.Π, συναντήθηκε με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Δρίτσα.
Αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν επιστολή προς την ΟΜ.Υ.Λ.Ε όπου αναφέρεται σε δύο σημεία :

1.    Γενικός Κανονισμός Προσωπικού, στο οποίο αναφέρει ότι θα υπάρξει στην Βουλή αποσαφήνιση, ώστε με νομοθετική βεβαιότητα η «αντικατάσταση» να αποτελεί αναγκαίο συνεπαγόμενο της «κατάργησης».

2.    Μετατάξεις : Αναμένεται οριστική νομοθετική διατύπωση θέτοντας συγκεκριμένα σημεία.

Το Δ/Σ ΟΜ.Υ.Λ.Ε σε συνεδρίαση, προχώρησε σε μια πρώτη αξιολόγηση λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους. Τα ζητήματα που διακυβεύονται είναι ιδιαίτερα σοβαρά.
Ο μεγαλειώδης αυτός αγώνας των εργαζομένων είναι νικηφόρος, που από την φύση του και τα χαρακτηριστικά οφείλει να έχει την αυθεντική βούληση των εργαζομένων που στήριξαν τον αγώνα αυτόν.

Συνεχίζουμε την απεργιακή κινητοποίηση στα πλαίσια των 48ωρων κινητοποιήσεων της ΟΜ.Υ.Λ.Ε στον Ο.Λ.Π και Ο.Λ.Θ.

Αύριο, θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις των εργαζομένων στον Ο.Λ.Π (στα κεντρικά) στις 12:30 και Ο.Λ.Θ και εν συνεχεία το Δ.Σ / ΟΜ.Υ.Λ.Ε θα συνεχίσει την συνεδρίαση προκειμένου να λάβει οριστικές αποφάσεις. 

Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21.06.2016


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ( ΟΜ. Υ. Λ. Ε )
Οδ. Ανδρούτσου 1 & Κανάρη, 18648-Δραπετσώνα, 
Τηλ.: 210-4630446, Fax : 210-4614655
E-mail : omyle@olp.gr, website : www.omyle.gr


Πειραιάς 21.06.2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΔΣ/ΟΜΥΛΕ σε συνεδρίασή του σήμερα 21.06.2016 εκτίμησε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον ΟΛΠ και στον ΟΛΘ σε σχέση με τον ΜΕΓΑΛΟ απεργιακό αγώνα που διεξάγεται εδώ και είκοσι οκτώ (28) ημέρες.

Διαπιστώθηκε ομόφωνα, ότι η διάταξη της Κυβέρνησης σχετικά με τον Γενικό Κανονισμό Προσωπικού, όχι μόνο δεν παρέχει εγγύηση συνέχειας της εργασιακής σχέσης, αλλά περιέχει απειλή επικίνδυνης εκτροπής.

Η δυνατότητα «κατάργησης» του ισχύοντος ΓΚΠ και η δημιουργία κενού μέχρι την θέσπιση νέου ΓΚΠ δίνει την δυνατότητα στην διοίκηση του ΟΛΠ (δηλ. COSCO) να προβαίνει σε βλαπτικές μεταβολές για το προσωπικό του ΟΛΠ, ενώ προδιαγράφει την ίδια κατάσταση και στον ΟΛΘ.

Όσον αφορά τις μετατάξεις, μέχρι σήμερα, πέρα από γενικές εξαγγελίες, δεν έχουμε συγκεκριμένη διάταξη, με την οποία θα μπορεί να κριθεί, εάν έχουν γίνει δεκτές οι προτάσεις μας και εάν καλύπτουν το προσωπικό του ΟΛΠ και ΟΛΘ.

Με επιστολή που απευθύνουμε στην κυβέρνηση  ζητάμε άμεσα  συγκεκριμένες  απαντήσεις  στα  πιο  πάνω  ζητήματα.  Αποτελούν  την  κατ’ ελάχιστον  διεκδίκηση  των εργαζομένων  στον  ΟΛΠ  και ΟΛΘ.

Κατόπιν  αυτών  το  ΔΣ/ΟΜΥΛΕ   αποφάσισε 
στα  πλαίσια  της  αρχικής  απόφασης
48ωρη απεργία Τετάρτη 22/6 και Πέμπτη 23/6 στον ΟΛΠ και ΟΛΘ.

Την Πέμπτη 23/6 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην Πλατεία Καραϊσκάκη ώρα 12:00 και πορεία στο Υπ. Ναυτιλίας, όπου θα ζητήσουμε συνάντηση με το Υπουργό και θα απαιτήσουμε να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στα αιτήματά μας.

Την Πέμπτη 23/6 το ΔΣ/ΟΜΥΛΕ θα εκτιμήσει την κατάσταση και θα πάρει νέες αποφάσεις.


Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του ΟΛΠ στην συγκέντρωση στην Πλ. Καραϊσκάκη και πορεία στο Υπ. Ναυτιλίας.

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ( ΟΜ. Υ. Λ. Ε )
________________________________________
Οδ. Ανδρούτσου 1 & Κανάρη, 18648-Δραπετσώνα, Τηλ.: 210-4630446, Fax : 210-4614655
E-mail : omyle@olp.gr, website : www.omyle.gr



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πειραιάς 20/6/2016


Η κυβέρνηση συνεχίζει τα τελευταία 24ωρα, να προσπαθεί με επιστολές – Δελτία τύπου προς τους εργαζόμενους να μας πείσει ότι η «κατάργηση» του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού είναι «διατήρηση».
Αν θέλει ας θεσμοθετήσει τις δηλώσεις Γεροβασίλη η του Δρίτσα.  Όμως δεν το κάνει αλλά συνεχίζει να κοροϊδεύει. Οι δηλώσεις είναι ανέξοδες υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Έσχατη λύση που μπορεί να συζητηθεί είναι η απαλοιφή από την διάταξη της επικίνδυνης φράσης «κατάργηση από το Δ.Σ / Ο.Λ.Π». 
Εάν παραμείνει η φράση «κατάργηση», σημαίνει ότι η Cosco ως Ο.Λ.Π Α.Ε θα αποκτήσει πλήρες «διευθυντικό δικαίωμα» και θα καταργήσει κάθε πρόβλεψης του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού και ειδικότερα σχετικά με την λύση της εργασιακής σχέσης.

Επίσης, οι μετατάξεις είναι σε επίπεδο εξαγγελίας και δεν γνωρίζουμε τι θα περιέχει η διάταξη και κατά πόσο μπορεί να καλύψει τους εργαζόμενους του Ο.ΛΠ. και Ο.Λ.Θ.

Οι συνάδελφοι Λιμενεργάτες του Ο.Λ.Π που βαδίσαμε μαζί από κοινού αυτόν τον ΑΓΩΝΑ, εκτίμησαν τα δεδομένα διαφορετικά μετά τις επιστολές της Κυβέρνησης. Η ιστορία και οι συνάδελφοι θα μας κρίνουν όλους.

Ως ΟΜ.Υ.Λ.Ε, συνεχίζουμε την απεργία αύριο Τρίτη 21/06/2016 στον Ο.ΛΠ. και Ο.Λ.Θ και καλούμε σε συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία του Ο.Λ.Π στις 11 π.μ. 
Αμέσως μετά, θα συνεδριάσει το ΔΣ/ΟΜ.Υ.Λ.Ε με την συμμέτοχη και των συναδέλφων από Θεσσαλονίκη και θα λάβουμε αποφάσεις σχετικά με τον ΑΓΩΝΑ.

Ο μεγαλειώδης αγώνας των Λιμανιών, στηρίχτηκε από τους εργαζόμενους και αυτοί θα κρίνουν την συνέχεια.




Όλοι αύριο στην ΑΠΕΡΓΙΑ και συγκέντρωση  στα κεντρικά για ενημέρωση αλλά και συζήτηση για την πορεία του ΑΓΩΝΑ.

Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18.6.16

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΜ.Υ.Λ.Ε.)
Οδ. Ανδρούτσου 1 & Κανάρη, 18648-Δραπετσώνα, Τηλ.: 210-4630446, Fax : 210-4614655
E-mail : omyle@olp.gr, website : www.omyle.gr

ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ & ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ Ο.Λ.Π.
Tηλ.: 2104614825 - 2104615721 Fax: 2104611273 E-mail: dockers@otenet.gr www.dockers.gr

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΟΠΤΩΝ - ΑΡΧΙΕΡΓΑΤΩΝ Ο.Λ.Π.
Tηλ.: 2104060913 Fax: 2104060912 E-mail: arx-epoptes@olp.gr

Πειραιάς 18.06.2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αποκάλυψη τώρα στα ΨΕΜΑΤΑ της Κυβέρνησης.
Για τη σωστή ενημέρωση των εργαζομένων, των χρηστών των Λιμανιών, των Βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου και της κοινής γνώμης, παραθέτουμε τα εξής:

Η Διάταξη που μας προτάθηκε χθες από το Υπουργείο Ναυτιλίας:
«α) ο Γενικός Κανονισμός Προσωπικού της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία "Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. (Ο.Λ.Π. Α.Ε.)", ο οποίος εγκρίθηκε με την με αριθμό 5115.01/02/2004 Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών, Εσωτερικών - Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Εμπορικής Ναυτιλίας (ΦΕΚ Β΄390 26.2.2004) διατηρείται σε ισχύ μέχρι την κατάργηση του από το ΔΣ της ΟΛΠ Α.Ε. και την αντικατάσταση του κατά τις ισχύουσες, κάθε φορά, γενικές διατάξεις περί ιδιωτικών επιχειρήσεων και εκμεταλλεύσεων.»

Η Διάταξη που προτείναμε τα συνδικάτα:
«α) ο Γενικός Κανονισμός Προσωπικού της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία "Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. (Ο.Λ.Π. Α.Ε.)", ο οποίος εγκρίθηκε με την με αριθμό 5115.01/02/2004 Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών, Εσωτερικών - Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Εμπορικής Ναυτιλίας (ΦΕΚ Β΄390 26.2.2004) διατηρείται σε ισχύ μέχρι την τροποποίηση του κατά τις ισχύουσες, κάθε φορά, γενικές διατάξεις περί ιδιωτικών επιχειρήσεων και εκμεταλλεύσεων, στο ισχύον δίκαιο με συλλογική σύμβαση εργασίας ή διαιτητική απόφαση.»
Η ανακοίνωση της Κυβέρνησης:
«1. Η διατήρηση σε ισχύ του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού της ΟΛΠ ΑΕ και η όποια ενδεχόμενη αντικατάστασή του θα μπορεί να γίνει σύμφωνα με τις ισχύουσες κάθε φορά γενικές διατάξεις περί ιδιωτικών επιχειρήσεων και εκμεταλλεύσεων.»

Είναι φανερό ότι η διάταξη που προτάθηκε από το Υπουργείο Ναυτιλίας παραπέμπει σε κατάργηση του ισχύοντος Γενικού Κανονισμού Προσωπικού και μάλιστα με απλή απόφαση του ΔΣ/ΟΛΠ (δηλ. της COSCO) ενώ είναι κανονιστική πράξη τριών υπουργών. Δίνεται δηλαδή νομοθετική αρμοδιότητα στην COSCO και παραπέμπει στην απόλυτη επιβολή της για πλήρη απορρύθμιση-κινεζοποίηση των εργασιακών σχέσεων σε ΟΛΠ-ΟΛΘ.
Ο καθένας μπορεί ν’αντιληφθεί τώρα πλέον το μέγεθος της παραπλάνησης που επιχειρεί η κυβέρνηση. Όσο πιο γρήγορα η Κυβέρνηση σταματήσει την άθλια μεθόδευση και υιοθετήσει την ελάχιστη θέση των εργαζομένων όπως την παραθέτουμε, τόσο πιο γρήγορα θα οδηγηθούν τα λιμάνια σε ηρεμία.
Τα ψέματα της κυβέρνησης σπέρνουν ανέμους και θερίζουν θύελλες.

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 17 06 2016



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΜ.Υ.Λ.Ε.)
Οδ. Ανδρούτσου 1 & Κανάρη, 18648-Δραπετσώνα, Τηλ.: 210-4630446, Fax : 210-4614655
E-mail : omyle@olp.gr, website : www.omyle.gr

ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ & ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ Ο.Λ.Π.
Tηλ.: 2104614825 - 2104615721 Fax: 2104611273 E-mail: dockers@otenet.gr www.dockers.gr

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΟΠΤΩΝ - ΑΡΧΙΕΡΓΑΤΩΝ Ο.Λ.Π.
Tηλ.: 2104060913 Fax: 2104060912 E-mail: arx-epoptes@olp.gr

Πειραιάς 17.06.2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σήμερα τελικά συναντηθήκαμε, μετά από αλλεπάλληλες αναβολές, με τον ΥΝΑ κ. Δρίτσα.
Δόθηκε από τον Υπουργό στα συνδικάτα μια διάταξη που πρόκειται να κατατεθεί στον κυρωτικό νόμο για την Σύμβαση Παραχώρησης μεταξύ Ελλ. Δημοσίου-ΟΛΠ, η οποία όπως ισχυρίζεται διατηρεί σε ισχύ τον Γενικό Κανονισμό Προσωπικού (ΓΚΠ) ενώ ταυτόχρονα στην ίδια διάταξη, δίνει το δικαίωμα στο ΔΣ του ΟΛΠ να τον καταργήσει! Στη συνέχεια δίνει το δικαίωμα αντικατάστασης του ΓΚΠ σύμφωνα με τις γενικές διατάξεις χωρίς να αναφέρεται ρητά  στην συλλογική διαπραγμάτευση ή στη διαδικασία της διαιτητικής απόφασης, που ήδη προβλέπονται.
Παραχωρούν το δικαίωμα στην COSCO να καταργεί μια κανονιστική πράξη χωρίς αυτό να προβλέπεται από κανένα νόμο. Έχουν ξεπεράσει κάθε όριο ενδοτικότητας προς την COSCO και αυτό αποτελεί όχι μόνο πρόκληση αλλά και υποτέλεια για ένα κυρίαρχο κράτος. Παραδώσαν το λιμάνι «μπιρ παρά» και τώρα πουλάνε τους εργαζόμενους.
Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια έχουμε αξιοπρέπεια και δεν μπορούμε να το  ανεχθούμε.
Επίσης, στη συνάντηση έγιναν προτάσεις για μετατάξεις του προσωπικού χωρίς όμως να δοθεί καμιά συγκεκριμένη διάταξη. Όπως προφορικά αναφέρθηκε, προτίθενται να θεσμοθετήσουν μετατάξεις σε υπάρχουσες κενές οργανικές θέσεις όπου και αν αυτές υπάρχουν, μετατρέποντας έτσι τους εργαζόμενους σε περιοδεύοντα θίασο. Ενώ εκτός από τα παραπάνω, όσον αφορά στον ΟΛΘ, ψέλλισαν περί ελέγχου της εργολαβοποίησης, γεγονός που σημαίνει ότι θεωρούν δεδομένη μια τέτοια εξέλιξη. Παράλληλα αναφέρθηκαν κάποιες διευθετήσεις για την Προβλήτα Ι και βελτιωτικές… αποσαφηνίσεις για τα εργασιακά.
Οι μάσκες έπεσαν, πούλησαν τον ΟΛΠ, πουλάνε τον ΟΛΘ και για ένα ταξίδι στην Κίνα πουλάνε τους εργαζόμενους στα λιμάνια. Ποιο μπορεί άραγε να είναι το «αντάλλαγμα» γι’ αυτή την θυσία;
Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια δεν έχουμε τίποτα άλλο από να απαντήσουμε στον εμπαιγμό. Αναγνωρίζουμε τα προβλήματα που δημιουργούνται στις παραγωγικές τάξεις. Πρέπει  όμως όλοι ν’ αντιληφθούν ότι απέναντι στην επερχόμενη καταστροφή σε πολλούς κλάδους, μόνο όλοι μαζί μπορούμε να βάλουμε ένα φραγμό.
Καλούμε προσωπικά τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα ν’ αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στους εργαζόμενους στα λιμάνια και στην καταστροφή που επέρχεται για όλους τους εργαζόμενους της χώρας με την απειλούμενη ΚΙΝΕΖΟΠΟΙΗΣΗ των εργασιακών σχέσεων.
Συνεχίζουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις με ενότητα και αγανάκτηση για την ΚΟΡΟΪΔΙΑ.
Συνεχίζουμε έναν αγώνα που δεν είναι συντεχνιακός και σηκώνει το βάρος της αντίστασης και για άλλους εργαζόμενους καθώς και μικρομεσαίους επαγγελματίες που θα εξαφανιστούν από τον ολοκληρωτισμό της COSCO μετά τη μονοπωλιακή της παντοδυναμία στον Πειραιά.

Δεν έχουμε άλλη επιλογή, είναι θέμα αξιοπρέπειας

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 16.06.2016


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ( ΟΜ. Υ. Λ. Ε )
Οδ. Ανδρούτσου 1 & Κανάρη, 18648-Δραπετσώνα, 
Τηλ.: 210-4630446, Fax : 210-4614655
E-mail : omyle@olp.gr, website : www.omyle.gr

ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ & ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΠ
Tηλ.: 2104614825 - 2104615721 Fax: 2104611273 
E-mail: dockers@otenet.gr www.dockers.gr

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΟΠΤΩΝ - ΑΡΧΙΕΡΓΑΤΩΝ Ο.Λ.Π.
Tηλ.: 2104060913 Fax: 2104060912 E-mail: arx-epoptes@olp.gr

Πειραιάς 16.06.2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συμπληρώθηκαν σήμερα είκοσι δύο (22) ημέρες ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΑΓΩΝΑ των εργαζομένων στα Λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης. Ενός ΑΓΩΝΑ που ανέδειξε την ΕΝΟΤΗΤΑ και την ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ των εργαζομένων να υπερασπιστούν με κάθε θυσία και με κάθε τίμημα τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Από την αρχή αυτού του ΑΓΩΝΑ και επί τρείς μήνες διαβούλευσης με την Κυβέρνηση διατυπώσαμε καθαρές απόψεις και τεκμηριωμένες προτάσεις.

Αντ’ αυτών η Κυβέρνηση αντέταξε ασαφείς και γενικόλογες απόψεις, χωρίς ποτέ μέχρι σήμερα να μετουσιώσει σε πράξη αυτά που αναγνώριζε ως δίκαια αιτήματά μας.

Με αναντιστοιχία λόγων και έργων, η Κυβέρνηση, μετέθετε από μέρα σε μέρα τις απαντήσεις της και τις αποφάσεις της εμπαίζοντας προκλητικά τους εργαζόμενους.

Από την πλευρά μας δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν θα υποστείλουμε την σημαία του ΑΓΩΝΑ. Το δικαίωμα της εργασίας μας θα το υπερασπιστούμε μέχρις εσχάτων.

Αναμένουμε, έστω και τώρα, η Κυβέρνηση να εγκαταλείψει τις γενικόλογες αναφορές και τις κωλυσιεργίες και να δώσει λύση, που δεν είναι άλλη, από την θεσμοθέτηση της εργασιακής συνέχειας, με θεσπισμένες εργασιακές σχέσεις.

Συνεχίζουμε, στα πλαίσια των αρχικών μας αποφάσεων, 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ για την Παρασκευή 17/6 και την Τρίτη 21/6, καθώς και αποχή από εργασία Σαββάτου Κυριακής και της Αργίας του Αγίου Πνεύματος.

Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ( ΟΜ. Υ. Λ. Ε )
________________________________________
Οδ. Ανδρούτσου 1 & Κανάρη, 18648-Δραπετσώνα, Τηλ.: 210-4630446, Fax : 210-4614655
E-mail : omyle@olp.gr, website : www.omyle.gr


ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ & ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΠ
________________________________________
Tηλ.:  2104614825 - 2104615721 Fax:  2104611273  E-mail: dockers@otenet.gr www.dockers.gr

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΟΠΤΩΝ - ΑΡΧΙΕΡΓΑΤΩΝ Ο.Λ.Π.
Tηλ.: 2104060913 Fax: 2104060912 E-mail: arx-epoptes@olp.gr

Πειραιάς, 14/6/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι εργαζόμενοι στα Λιμάνια Ο.Λ.Π. και Ο.Λ.Θ. συνεχίζουν στα πλαίσια της αρχικής απόφασης για 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες την Τετάρτη 15 και Πέμπτη 16/6/2016.

Η κυβέρνηση, παρά τις υποσχέσεις και τις δημόσιες δηλώσεις για «νομική θωράκιση» των γενικών και ειδικών ρυθμίσεων στο νέο διαμορφωμένο περιβάλλον, δεν καταλήγει σε συγκεκριμένες προτάσεις.

Μετά από 20 μέρες απεργίας, πρέπει να γνωρίζουν οι πάντες, ότι διέξοδος δεν υπάρχει παρά μόνο η θεσμική θωράκιση – κατοχύρωση των εργασιακών σχέσεων.
Το κλειδί της λύσης είναι αποκλειστικά στα χέρια της Κυβέρνησης και αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουν οι χρήστες των Λιμανιών και η Ελληνική κοινωνία.
Η πώληση των Ο.Λ.Π και Ο.ΛΘ. με την οποία διαφωνήσαμε και συνεχίζουμε να διαφωνούμε δεν μπορεί να οδηγήσει στην απειλή της ΑΝΕΡΓΙΑΣ τους εργαζόμενους.

ΟΙ Ο.Λ.Π. και Ο.Λ.Θ. ήταν διαχρονικά και είναι κερδοφόροι οργανισμοί. 
Εκποιούνται γιατί είναι κερδοφόροι, κατέχουν πλεονεκτική θέση στο λιμενικό πεδίο και το προσωπικό έχει συμβάλλει τα μέγιστα σε αυτό.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα των (3) μηνών, έχουμε καταθέσει σε αυτό το διάλογο υπευθυνότητα, τεκμηριωμένες προτάσεις, ενώ η Κυβέρνηση αρκείται σε λόγια και καθόλου έργα.
Τα ψέματα τελείωσαν, η μη ανταπόκριση της Κυβέρνησης στο αυτονόητο μας οδηγεί στο να συνεχίσουμε με νέο γύρο κινητοποιήσεων, πιο δυναμικών και πιο «κινηματικών».
Η συσπείρωση και η αγωνιστικότητα των εργαζομένων, μας δείχνει τον δρόμο.
Όσοι επενδύουν στην κόπωση των εργαζομένων θα διαψευστούν.


ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΩΝ ΑΓΩΝΑ

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 12.06.2016

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ( ΟΜ. Υ. Λ. Ε )
Οδ. Ανδρούτσου 1 & Κανάρη, 18648-Δραπετσώνα, 
Τηλ.: 210-4630446, Fax : 210-4614655
E-mail : omyle@olp.gr, website : www.omyle.gr

ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ & ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΠ
Tηλ.: 2104614825 - 2104615721 Fax: 2104611273 
E-mail: dockers@otenet.gr www.dockers.gr

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΟΠΤΩΝ - ΑΡΧΙΕΡΓΑΤΩΝ Ο.Λ.Π.
Tηλ.: 2104060913 Fax: 2104060912 E-mail: arx-epoptes@olp.gr

Πειραιάς 12.06.2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι εργαζόμενοι στα Λιμάνια βρίσκονται στο πλέον κρίσιμο ΑΓΩΝΑ στην ιστορία των λιμανιών. Η συσπείρωση,  η μαζική δράση, οι καθημερινές κινηματικές διαδικασίες στον Πειραιά και την Θεσσαλονίκη έχουν δώσει ξεκάθαρα μηνύματα προς την Κυβέρνηση αλλά και προς όλες τις κατευθύνσεις.

Έχουμε αναδείξει και θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε μέσα από τους πολύμηνους αγώνες μας ότι η πώληση του Ο.Λ.Π και Ο.Λ.Θ. είναι πολιτικά απαράδεκτη και νομικά έωλη. Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην κατοχύρωση των εργασιακών σχέσεων στο νέο διαμορφούμενο περιβάλλον.

Η χθεσινή ανακοίνωση του ΥΝΑ, όπου αναφέρεται ότι «θα καταβάλει πρόσθετη προσπάθεια για νομική θωράκιση των γενικών και ειδικών ρυθμίσεων (Γ.Κ.Π , Σ.Σ.Ε κτλ) ανοίγει μια μικρή χαραμάδα για προοπτική προσέγγισης.

Αυτό για να συμβεί, απαιτείται συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, η οποία χωρίς αμφισβητήσεις θα προσδιορίζει με σαφήνεια, ασφαλή και σταθερή εργασία με θεσπισμένες εργασιακές σχέσεις.

Όλο αυτό το διάστημα των απεργιακών κινητοποιήσεων με παρεμβάσεις – προτάσεις, διατηρήσαμε ανοικτό το πεδίο του διαλόγου.

Επιβάλλεται εδώ και τώρα να υπάρξει η αναγκαία υπέρβαση από την πλευρά της Κυβέρνησης, να γίνει αντιληπτό ότι τα Λιμάνια χωρίς εργασιακή συνέχεια, χωρίς θεσπισμένες εργασιακές σχέσεις, χωρίς καθαρές διατάξεις που δεν υποκρύπτουν «τρομοκρατική ασάφεια», δεν μπορούν να έχουν επόμενη μέρα. Το επερχόμενο 48ωρο είναι ιδιαίτερα κρίσιμο.

Συνεχίζουμε την απεργιακή κινητοποίηση στα πλαίσια της αρχικής απόφασης για Δευτέρα και Τρίτη (13-14/6/2016) στον Ο.Λ.Π και Ο.Λ.Θ.

Καλούμε τους εργαζόμενους στον Ο.Λ.Π και Ο.Λ.Θ σε μαζική συμμετοχή.

Με συνεχείς ενημερώσεις που θα υπάρχουν από τα Συνδικαλιστικά Όργανα, απαιτείται να συνεχίσουμε τον ΑΓΩΝΑ.

ΜΑΖΙΚΑ και ΔΥΝΑΜΙΚΑ στην απεργία και σε κάθε δράση που θα προγραμματιστεί. 

Την Δευτέρα και Τρίτη (13-14/6/2016), η ομάδα εργασίας του IDC (Διεθνούς Συμβουλίου Λιμενεργατών) θα συνεδριάσει στον Πειραιά και θα συμπαρασταθεί στον ΑΓΩΝΑ των εργαζομένων στα Ελληνικά Λιμάνια.

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 06.06.2016


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ( ΟΜ. Υ. Λ. Ε )
Οδ. Ανδρούτσου 1 & Κανάρη, 18648-Δραπετσώνα, 
Τηλ.: 210-4630446, Fax : 210-4614655
E-mail : omyle@olp.gr, website : www.omyle.gr

ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ & ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΠ
Tηλ.: 2104614825 - 2104615721 Fax: 2104611273 E-mail: dockers@otenet.gr www.dockers.gr

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΟΠΤΩΝ - ΑΡΧΙΕΡΓΑΤΩΝ Ο.Λ.Π.
Tηλ.: 2104060913 Fax: 2104060912 E-mail: arx-epoptes@olp.gr

Πειραιάς 06.06.2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια συνεχίζουμε ανυποχώρητοι τον ΑΓΩΝΑ για την υπεράσπιση της εργασιακής μας θέσης και προοπτικής.

Από την πρώτη στιγμή είχαμε επισημάνει τις αρνητικές συνέπειες που θα προκύψουν από το ξεπούλημα των Λιμανιών για την οικονομία, τις πόλεις και τις εργασιακές σχέσεις.

Η κυβέρνηση, επιδεικνύοντας χαρακτήρα υποτέλειας προς τις απαιτήσεις της COSCO, προχωρά άρον – άρον στην πώληση του ΟΛΠ, παρακάμπτοντας κάθε έννοια νομικών της υποχρεώσεων.

Στην εξώδικη επιστολή μας, σχετικά με την νομιμότητα της ΓΣ/ΟΛΠ, δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα. Προδικάζουν ως θετική την απάντηση της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού και απαντούν με «βοναπαρτικό» τρόπο, ότι δεν χρειάζεται προσυμβατικός έλεγχος για τη Σύμβαση Παραχώρησης, όταν υπάρχουν τοποθετήσεις κορυφαίων νομικών, ότι αυτό απαιτείται.

Στις συναντήσεις που έχουμε κάνει με τους αρμόδιους υπουργούς, κατά την διάρκεια  του απεργιακού μας αγώνα,  διαπιστώσαμε ότι προσπερνιούνται, χωρίς να αντιμετωπίζονται, βασικά ζητήματα και εκκρεμότητες της σύμβασης παραχώρησης.  

Ταυτόχρονα, στο θέμα των εργασιακών σχέσεων, οι αρμόδιοι υπουργοί Εργασίας και Ναυτιλίας αναγνωρίζουν ότι υπάρχει πρόβλημα με την εργασιακή συνέχεια στο νέο περιβάλλον που θα προκύψει μετά την πώληση και παραδέχονται, με δημόσιες δηλώσεις τους, ότι χρειάζεται θωράκιση του θεσμικού εργασιακού πλαισίου. 

Ωστόσο, δεν προχωρούν σε συγκεκριμένες νομοθετικές ρυθμίσεις που προτείνονται, τόσο για τον ΟΛΠ, όσο και για τον ΟΛΘ. Απεναντίας, υποχωρούν μέρα με την ημέρα και σε κάθε πρόταση και σε κάθε λύση που τους δίνουμε επιφυλάσσονται να απαντήσουν και ποτέ δεν δίνουν ουσιαστική απάντηση.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση δεν υπάρχει τίποτα άλλο, παρά η συνέχιση και η ενδυνάμωση του ΑΓΩΝΑ.

Συνεχίζουμε τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, 
Τρίτη 7/6 & Τετάρτη 8/6
και κλιμακώνουμε τη δράση μας με αγωνιστικές παρεμβάσεις.

Την Τετάρτη 08.06.2016 στις 10.00 π.μ.  θα πραγματοποιήσουμε συγκέντρωση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Έχουμε καλέσει τους παραγωγικούς φορείς, τους Δημάρχους, τους επιστημονικούς φορείς, αλλά και άλλους συνδικαλιστικούς φορείς που βρίσκονται σε αγωνιστική δράση να ενημερωθούν και να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στον ΑΓΩΝΑ μας.

Ο Αγώνας, που με υπευθυνότητα διεξάγουμε οι εργαζόμενοι στους ΟΛΠ και ΟΛΘ, δεν είναι ένας συντεχνιακός αγώνας, είναι ΑΓΩΝΑΣ γα την εργασιακή επιβίωση στο νέο περιβάλλον και για την ανάδειξη των επιπτώσεων από το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της Δημόσιας Περιουσίας, που πλέον έχει πάρει γενικευμένη μορφή.

ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ αναλλοίωτη τη ΘΕΣΗ ΜΑΣ απέναντι στο ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ του Λιμανιού και όλου του Δημόσιου Πλούτου.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ κατοχυρωμένες θεσπισμένες εργασιακές θέσεις και εργασιακή σταθερότητα, που σε κάθε περίπτωση προκύπτει από το εργασιακό μας ιστορικό στον ΟΛΠ και ΟΛΘ.

Η κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί
 ότι με μισόλογα και στρουθοκαμηλισμούς δεν λύνονται τα προβλήματα 
και η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική της.


Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ( ΟΜ. Υ. Λ. Ε )
Οδ. Ανδρούτσου 1 & Κανάρη, 18648-Δραπετσώνα, Τηλ.: 210-4630446, Fax : 210-4614655
E-mail : omyle@olp.gr, website : www.omyle.gr

ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ & ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΠ
Tηλ.: 2104614825 - 2104615721 Fax: 2104611273 E-mail: dockers@otenet.gr www.dockers.gr

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΟΠΤΩΝ - ΑΡΧΙΕΡΓΑΤΩΝ Ο.Λ.Π.
Tηλ.: 2104060913 Fax: 2104060912 E-mail: arx-epoptes@olp.gr

Πειραιάς 02.06.2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε τον ΑΓΩΝΑ με νέα 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στις 3 Ιουνίου και διεκδικούμε από την Κυβέρνηση υπεύθυνες απαντήσεις στα αιτήματά μας και κυρίως υπεύθυνες πολιτικές πράξεις που θα κατοχυρώνουν την εργασία και τις εργασιακές σχέσεις ΟΛΩΝ των εργαζομένων.