Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΟΜ.Υ.Λ.Ε ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
(ΟΜ.Υ.Λ.Ε.)

ΕΝΩΣΗ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ Ο.Λ.Π.

Πειραιάς 27.10.2009


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα ΔΣ της Ομοσπονδίας Υπαλλήλών Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜ. Υ. Λ. Ε) και της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ κατέθεσαν χθές, 26/10/2009, στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνισμού και Ναυτιλίας υπόμνημα με παρατηρήσεις-επισημάνσεις επί του Ν.3755/2009 «Παραχώρηση Προβλήτα ΙΙ του Σ.ΕΜΠΟ ΟΛΠ και άλλες χαριστικές διατάξεις προς COSCO-ΣΕΠ ΑΕ».

Στο υπόμνημα αυτό :

Διατυπώνεται η θέση του Συνδικαλιστικού Κινήματος ότι η Σύμβαση Παραχώρησης και οι διατάξεις φοροαπαλλαγών συνιστούν ένα πλήρες αποικιοκρατικό καθεστώς, το οποίο θα έχει ολέθριες συνέπειες για την Εθνική Οικονομία, την βιωσιμότητα και την προοπτική της ΟΛΠ ΑΕ και ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους και τις εργασιακές τους σχέσεις.

Προς τεκμηρίωση αυτού αναφέρονται ενδεικτικά ρυθμίσεις, οι οποίες καταφανέστατα υποδηλώνουν τον αποικιοκρατικό χαρακτήρα της σύμβασης παραχώρησης.

Αναδεικνύονται οι χαριστικές φορολογικές διατάξεις που δόθηκαν εκ των υστέρων και εκτός της υπογραφείσης σύμβασης και οι οποίες αποτελούν μετά από δική μας καταγγελία αντικείμενο έρευνας της ΕΕ. Ήδη η ΕΕ ζήτησε από το Υπουργείο Ναυτιλίας να σταλούν νέες απαντήσεις.

Αναδεικνύεται η παντελής απουσία του Δημοσίου από μία ζωτικής σημασίας δραστηριότητα για την οικονομική ζωή του τόπου, καθώς και τον καθορισμό της απασχόλησης και των εργασιακών σχέσεων. Προς τούτο κατατέθηκαν στοιχεία από τη διεθνή εμπειρία για τη μέριμνα που έχει ληφθεί για την υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού Συμφέροντος και τη διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων.

Τα ΔΣ αναμένουν συνάντηση με την αρμόδια Υπουργό προκειμένου να λάβουν τις θέσεις της επί του υπομνήματος.


ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΜ. Υ. Λ. Ε)

ΕΝΩΣΗ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ Ο.Λ.Π.