Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2010

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΟΜ.Υ.Λ.Ε


Πειραιάς 29-4-2010

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Η 1η Μάη είναι ημέρα μνήμης για τους ΑΓΩΝΕΣ που έγιναν, αλλά και αφετηρία για τους ΑΓΩΝΕΣ που έρχονται.

Ιδιαίτερα η φετινή ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ βρίσκει τους εργαζόμενους της πατρίδας μας να δέχονται μία πρωτόγνωρη επίθεση εναντίον κάθε εργασιακής και κοινωνικής κατάκτησης.

Αφού οι Κυβερνώντες διαχρονικά και ιδιαίτερα των τελευταίων χρόνων οδήγησαν τη χώρα στον δημοσιονομικό εκτροχιασμό και τη διάλυση της παραγωγικής βάσης ΤΩΡΑ οδηγούν τους εργαζόμενους στη χρεοκοπία και τον κοινωνικό μαρασμό.

Η Κυβέρνηση δέσμια των επιλογών του Διευθυντηρίου της ΕΕ και του ΔΝΤ οδηγείται στην ακύρωση βασικών εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Οι επιπτώσεις αυτής της κατάστασης στο χώρο των Λιμανιών, ιδιαίτερα μετά την πολιτική εκποιήσεων που ακολουθήθηκε (προβλήτας ΙΙ ΟΛΠ κ.α.), γίνονται πιο απειλητικές.

Απέναντι σ’ αυτή τη κατάσταση ΜΟΝΟ η ΜΑΖΙΚΗ και ΕΝΩΤΙΚΗ κινητοποίηση ΟΛΩΝ των εργαζομένων μπορεί να βάλει ΦΡΑΓΜΟ σ’ αυτό τον κατήφορο.

Οι εργαζόμενοι και πρέπει και μπορούν να γίνουν ισχυρός πόλος διαμόρφωσης των εξελίξεων σ’ αυτή τη μεγάλη οικονομική και κοινωνική κρίση.

Οι κινητοποιήσεις της 1ης ΜΑΗ, αλλά και η ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της 5ης ΜΑΗ που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, δίνουν τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να δώσουν τη δική τους ΕΝΩΤΙΚΗ και ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Δίνουν τη δυνατότητα να βάλλουν ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ στις αδιαπραγμάτευτες εργασιακές και κοινωνικές κατακτήσεις.

ΕΝΩΝΟΥΜΕ μαζί με όλους τους εργαζόμενους τη φωνή μας και ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στην ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ.

Δίνουμε αγωνιστικό ΠΑΡΟΝ στις εργατικές συγκεντρώσεις των Εργατικών Κέντρων της χώρας.

ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
το ΣΑΒΒΑΤΟ 1η ΜΑΗ, 11 π.μ.,
στη ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΏΝΟΣ.


Στα Λιμάνια την Πρωτομαγιά δεν θα πραγματοποιηθεί καμία εργασία.

ΤΟ ΔΣ/ΟΜΥΛΕ