Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

IDC-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
( ΟΜ. Υ. Λ. Ε )
Πειραιάς 27.09.2010Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


Την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010 οι εργαζόμενοι και οι πολίτες σ’ όλες τις χώρες της Ευρώπης διαδηλώνουν ενάντια στις αντεργατικές αντικοινωνικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των κυβερνήσεων των κρατών μελών.

Στις Βρυξέλλες αντιπροσωπείες απ’ όλα τα Ευρωπαϊκά συνδικάτα θα διαδηλώσουν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Στην Αθήνα οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι απλοί πολίτες που πλήττονται από τις πανευρωπαϊκές νεοφιλελεύθερες πολιτικές θα δώσουν αγωνιστικό παρών στο συλλαλητήριο των συνδικάτων την Τετάρτη 29/9/2010 ώρα 18.00 στη πλατεία Κλαυθμώνος. Επίσης στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν σ’ όλες τις πόλεις της χώρας.

Ιδιαίτερα τα λιμάνια της χώρας και κύρια του Πειραιά βιώνουν την νεοφιλελεύθερη καταιγίδα με τον πιο σκληρό τρόπο. Η αποικιοκρατική παραχώρηση της Προβλήτας ΙΙ σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση οδηγούν συνολικά το Λιμάνι του Πειραιά σε μαρασμό.

Το εργασιακό πλαίσιο που έχει στηθεί στην Προβλήτα ΙΙ είναι μεσαιωνικό χωρίς συλλογικές συμβάσεις χωρίς τακτικό προσωπικό.
Αυτό αποτελεί πανευρωπαϊκή πρωτοτυπία και δεν συμβαίνει σε κανένα λιμάνι της Ευρώπης.

Κατόπιν αυτών στα πλαίσια των Πανευρωπαϊκών Συνδικάτων και των αποφάσεων της συνάντησης της Ευρωπαϊκής Ζώνης του IDC αποφασίστηκε η πραγματοποίηση τρίωρης στάσης εργασίας στα Λιμάνια από 7.00 έως 10.00 Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010.

Καλούμε την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ενωση να σταματήσουν τον αντεργατικό κατήφορο να δώσουν τέλος στο μεσαιωνικό εργασιακό καθεστώς της COSCO ΣΕΠ ΑΕ στην Προβλητα ΙΙ.

Τα λιμάνια της Ευρώπης δεν μπορεί να γυρίσουν στον εργασιακό μεσαίωνα.ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ της ΟΜΥΛΕ


Ο Πρόεδρος Ο Αντιπρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Γ. Γεωργακόπουλος Στ. Μπαλαμπανίδης Γ. Σπανόπουλος