Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ 6 & 7 /11/2012


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
( ΟΜ.Υ.Λ.Ε )


Πειραιάς 01.11.2012


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η κυβέρνηση και η Τρόικα συνεχίζουν την ίδια αδιέξοδη νεοφιλελεύθερη μνημονική πολιτική η οποία βυθίζει την Χώρα στην ανεργία, την φτώχεια και την κοινωνική εξαθλίωση.

Με πρόσχημα την δημοσιονομική προσαρμογή έχουν εξαπολύσει εδώ και τρία χρόνια μια λυσσαλέα επίθεση στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές, υγεία, παιδεία.

Στόχος είναι η ισοπέδωση συνολικά των εργαζόμενων, των συνταξιούχων, των ανέργων η διάλυση των εργασιακών σχέσεων,, το ξεπούλημα των Δημοσίων επιχειρήσεων ώστε να διαφυλαχτούν και να διευρυνθούν τα κέρδη του κεφαλαίου, των τραπεζιτών, των τοκογλύφων και των golden boys που τους υπηρετούν.

Οι ρυθμίσεις του νέου μνημονίου πλήττουν βάναυσα όλους τους εργαζόμενους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους και ολόκληρη την κοινωνία.

Η απάντηση σε αυτή την λυσσαλέα επίθεση δεν μπορεί να είναι άλλη από την ΕΝΩΤΙΚΗ ΜΑΖΙΚΗ ΔΡΑΣΗ των εργαζόμενων όλων των πολιτών, σε ολόκληρη την Ευρώπη και κυρίως του Ευρωπαϊκού νότου.

Συνεχίζουμε τον αδιαπραγμάτευτο αγώνα που έχουμε ξεκινήσει με απεργιακές κινητοποιήσεις, συλλαλητήρια και κορυφώνουμε με την 48ωρη κινητοποίηση που προκήρυξαν ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ την Τρίτη και Τετάρτη 6-7/11/2012.

Απαιτούμε την ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ των διατάξεων του νέου Μνημονίου, την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της συνολικής νεοφιλελεύθερης πολιτικής στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα Λιμάνια να ενώσουν τις δυνάμεις τους με όλους τους εργαζόμενους και να δώσουν δυναμικό παρών στην 48ωρη απεργία την Τρίτη και Τετάρτη 6 και 7 Νοεμβρίου 2012 και στις συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις.

Καλούμε τους εργαζόμενους στον ΟΛΠ στην συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως την Τρίτη 6/11 και ώρα 11:00 και στην πορεία στο Σύνταγμα.


Επίσης στο ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ συλλαλητήριο την Τετάρτη 7/11 ώρα 17:00 στο Σύνταγμα.


  • Προσυγκεντρώσεις για τον ΟΛΠ την Τρίτη 10:45 στην πλατεία Βικτωρίας και την Τετάρτη 17:00 γωνία Σταδίου και Καραγεώργη Σερβίας(Εθνική Τράπεζα).