Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 27.02.2014

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ( ΟΜ. Υ. Λ. Ε )
________________________________________
Οδ. Ανδρούτσου 1 & Κανάρη, 18648-Δραπετσώνα,
 Τηλ.: 210-4630446, Fax : 210-4614655
E-mail : omyle@olp.gr, website : www.omyle.gr


ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ & ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΠ
________________________________________
Tηλ.:  2104614825 - 2104615721 Fax:  2104611273
  E-mail: dockers@otenet.gr www.dockers.gr


Πειραιάς 27.02.2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χαιρετίζουμε την μεγαλειώδη συμμετοχή των εργαζομένων στα Λιμάνια στη χθεσινή 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ, καθώς και την εντυπωσιακή συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας.

Όποια τεχνάσματα, όσα ψέματα κι αν επιστράτευσαν χθες στη Βουλή ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Βαρβιτσιώτης και ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Μανιατόπουλος (αποπεμφθείς από Πρόεδρος του ΟΛΠ το 2002), δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουν την εγκληματική πολιτική ιδιωτικοποίησης των Λιμανιών.

Ανακάλυψαν ότι ο διαχρονικά κερδοφόρος ΟΛΠ είναι ζημιογόνος. Διαψεύδουν τους επίσημους ισολογισμούς του ΟΛΠ με «ευρήματα» και λογιστικές αλχημείες. Τον υπονομεύουν για να δικαιολογήσουν το ξεπούλημα.

Ανακάλυψαν ότι ο ΟΛΠ είναι ένα περιφερειακό Λιμάνι, όταν από την δεκαετία του 2000 ο αριθμός των containers που διακινούσε ήταν 1,6 εκ. TEUs. Έχει ένα από τα μεγαλύτερα Car Terminal, είναι ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια κρουαζιέρας της Μεσογείου  και καλύπτει όλο το εύρος των λιμενικών δραστηριοτήτων.

Χθες στη Βουλή Βαρβιτσιώτης, Μανιατόπουλος , Εμίρης λειτούργησαν ως «εκπρόσωποι» της COSCO. Όποιος διαβάσει τα πρακτικά της Βουλής το αντιλαμβάνεται. Είναι ολοφάνερο, δεν ετοιμάζεται διαγωνισμός, αλλά ανάθεση με ή χωρίς «φιλικό διακανονισμό».

Όλα αυτά εμείς τα έχουμε καταγγείλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τις 11.02.2014 και ήδη υπήρξε απάντηση της ΕΕ ότι θα εξετάσει άμεσα την καταγγελία.

Χθες στην Επιτροπή Οικονομικών η Κυβέρνηση δεν αποδέχθηκε την συμμετοχή μας για διάλογο και ενημέρωση. Παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των βουλευτών ζήτησε να κληθούν οι φορείς, το θέμα παραπέμφθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής. Θα τολμήσουν να το κάνουν ή φοβούνται τις θέσεις των συνδικάτων και των κοινωνικών φορέων ;

Καλούμε την Κυβέρνηση και τα κόμματα που την στηρίζουν να μην προχωρήσουν σε καμία προκήρυξη διαγωνισμού. Η χθεσινή διαδικασία της Βουλής δεν τους δίνει καμία νομιμοποίηση.

Οι εργαζόμενοι στα Λιμάνια ΕΝΩΜΕΝΟΙ έδωσαν χθες δείγμα της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ τους διάθεσης.

Θα συνεχίσουμε τους ΑΓΩΝΕΣ με όρους μαζικούς και κοινωνικούς μέχρι να ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ την Κυβερνητική πολιτική ξεπουλήματος των Λιμανιών.