Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ COSCO

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ( ΟΜ. Υ. Λ. Ε )
________________________________________
Οδ. Ανδρούτσου 1 & Κανάρη, 18648-Δραπετσώνα,
 Τηλ.: 210-4630446, Fax : 210-4614655
E-mail : omyle@olp.gr, website : www.omyle.gr

ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ & ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΠ
________________________________________
Tηλ.:  2104614825 - 2104615721 Fax:  2104611273
  E-mail: dockers@otenet.gr www.dockers.gr


Πειραιάς 20.03.2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο κ. Σαμαράς επισκέπτεται την COSCO
 και εξαγγέλλει εικονικές θέσεις εργασίας.

Ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε για τρίτη φορά τον τελευταίο χρόνο τον Προβλήτα ΙΙ του Λιμανιού του Πειραιά και μεταβλήθηκε, για μια ακόμη φορά, σε διαφημιστή της COSCO. 

Απαξιεί να επισκεφθεί τον Δημόσιο ΟΛΠ, τον οποίο η Κυβέρνηση απαξιώνει καθημερινά, ώστε να τον ξεπουλήσει σε τιμή ευκαιρίας.

Πριν ένα χρόνο είχε επισκεφθεί ξανά τον Προβλήτα ΙΙ για να εγκαινιάσει το τραίνο, το οποίο παρουσίασε ως επίτευγμα της COSCO, ενώ κατασκευάστηκε με χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου και ευρωπαϊκά κονδύλια.

Παρουσίασε τότε μια συμφωνία ρουτίνας για τα επιχειρηματικά δεδομένα μεταξύ COSCO και HP, ως λύση για το πρόβλημα της ανάπτυξης της χώρας και για την αύξηση της απασχόλησης. 

Δυστυχώς, όμως, ούτε ανάπτυξη έρχεται ούτε η απασχόληση αυξάνεται με εξαγγελίες εικονικής πραγματικότητας.

Χθες ο κ. Σαμαράς θεώρησε μέγα γεγονός μια νέα εμπορική συμφωνία της COSCO για διακίνηση μερικών intranzit containers σε σύνολο εκατομμυρίων που διακινούνται στον Πειραιά από τις αρχές του 2000. Επισκέφθηκε και πάλι τον Προβλήτα ΙΙ της COSCO για να εξαγγείλει πάλι εικονικές θέσεις εργασίας.

Δεν μπήκε στον κόπο να πει μια κουβέντα για τις μεσαιωνικές σχέσεις εργασίας που επικρατούν στην COSCO και δυσφημούν τη χώρα μας σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Με την χθεσινή του επίσκεψη ο κ. Σαμαράς θέλησε, εκτός των άλλων, να δώσει πρόκριμα και στήριξη στην βούληση της COSCO για αγορά του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ. Αδιαφορεί για τις καθολικές αντιδράσεις των πολιτικών, κοινωνικών, συνδικαλιστικών και αυτοδιοικητικών δυνάμεων στην ιδιωτικοποίηση-ξεπούλημα του ΟΛΠ.

Οι εργαζόμενοι στα Λιμάνια, μαζί με τις κοινωνικές δυνάμεις θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε τον αγώνα μας και θα ακυρώσουμε τα κυβερνητικά σχέδια για ιδιωτικοποίηση των Λιμανιών, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη και την απασχόληση με θεσπισμένες εργασιακές σχέσεις που έχει ανάγκη η χώρα μας.