Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 09.07.2014

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ( ΟΜ. Υ. Λ. Ε )

Οδ. Ανδρούτσου 1 & Κανάρη, 18648-Δραπετσώνα,
 Τηλ.: 210-4630446, Fax : 210-4614655
E-mail : omyle@olp.gr, website : www.omyle.gr


Πειραιάς 09.07.2014              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ, παραγνωρίζοντας  την καθολική αντίδραση του συνόλου των εργαζόμενων και  των φορέων  της Θεσσαλονίκης  και  περιφρονώντας προκλητικά και τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας  και των βουλευτών όλων των κομμάτων, συνεχίζουν “πραξικοπηματικά” και  ακάθεκτα την διαδικασία “ξεπουλήματος” του Λιμένα της Θεσσαλονίκης.

Η πολιτική της αποεπένδυσης  και της  απαξίωσης, που τόσα χρόνια ακολουθούν οι Κυβερνήσεις στα Λιμάνια,  με τελευταίο παράδειγμα την αφαίρεση 34 εκ € από τα χρηματικά διαθέσιμα του ΟΛΘ, χρησιμοποιείται ως το μεγάλο επιχείρημα για το ξεπούλημά του. Την ίδια μεθόδευση ακολουθούν ταυτόχρονα και για τον ΟΛΠ.

Με “colpo grosso” πουλάνε τα  δύο μεγαλύτερα Λιμάνια της χώρας μας, το Λιμάνι του Πειραιά και το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης δημιουργώντας ανεξέλεγκτα ιδιωτικά μονοπώλια. Η Πολιτική αυτή υποτάσσεται στην εξυπηρέτηση συμφερόντων και δεσμεύσεων, που έχει αναλάβει η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός προς τους δανειστές και ξένους μονοπωλιακούς ομίλους, καθώς και ιδιωτικά Funds.

Προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα βαφτίζοντας το κρέας ψάρι. Προχωρούν με αδιαφάνεια και κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, με παραβίαση της αρχής της δεδηλωμένης. Σπέρνουν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες, γιατί ότι και να κάνουν, όποια μέθοδο κι αν χρησιμοποιήσουν,  όποιο ψέμα και να πουν, δεν αλλάζουν το γεγονός ότι η διαδικασία πώλησης των ΟΛΠ και ΟΛΘ στερείται κοινωνικής, πολιτικής και νομικής νομιμοποίησης. Παραβιάζει την συνταγματική νομιμότητα και δημιουργεί ρήγμα στις σχέσεις πόλης και λιμανιών.

Καλούμε το ΤΑΙΠΕΔ και την Κυβέρνηση να σταματήσουν άμεσα κάθε ενέργεια για την πώληση των ΟΛΘ και ΟΛΠ.  Τους καλούμε να μετατρέψουν την κερδοφορία τους σε ανάπτυξη και να μην ξεπουλήσουν όλο τον δημόσιο πλούτο και τα εργαλεία ανάπτυξης.


Η πολιτική του ξεπουλήματος θα ανατραπεί.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για τη χώρα και τους εργαζόμενους.