Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22.01.2015

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ( ΟΜ. Υ. Λ. Ε )
________________________________________
Οδ. Ανδρούτσου 1 & Κανάρη, 18648-Δραπετσώνα, Τηλ.: 210-4630446, Fax : 210-4614655
E-mail : omyle@olp.gr, website : www.omyle.gr


ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ & ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΠ
________________________________________
Tηλ.:  2104614825 - 2104615721 Fax:  2104611273  E-mail: dockers@otenet.gr www.dockers.gr

Πειραιάς 22.01.2015               
                 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προπαγανδιστική προεκλογική επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στην COSCO

Για μια ακόμα φορά βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, επισκέπτεται για έκτη φορά το Terminal της COSCO (ΣΕΠ) προκειμένου με προπαγανδιστικά παίγνια να μετατρέψει ένα ξεπούλημα σε δήθεν μεγάλη επένδυση. Είναι σίγουρο, ότι θα υποσχεθεί εικονικές θέσεις εργασίας στην περιοχή του Πειραιά, όπου η ανεργία και η ανέχεια καλπάζει. Δυστυχώς, για αυτόν η πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι στο Λιμάνι αλλά και οι πολίτες του Πειραιά είναι διαφορετική και δεν μπορεί να την αναστρέψει ο διαφημιστής της COSCO κ. Αντώνης Σαμαράς.
Να ποια είναι η αλήθεια.

Παραδόθηκε το 2009 η προβλήτα ΙΙ του ΟΛΠ στην COSCO, η οποία είχε κατασκευασθεί με κεφάλαια από την κερδοφόρο λειτουργία του ΟΛΠ. Επίσης, παραδόθηκε η δυνατότητα κατασκευής της προβλήτας ΙΙΙ. Έναντι αυτού απεμπολήθηκαν έσοδα 110 εκ. ευρώ, τα οποία εισέπραττε ο ΟΛΠ,  ενώ καθορίστηκε ετήσιο ενοίκιο 30 εκ. ευρώ περίπου. 

Με τον δεύτερο λεγόμενο Φιλικό Διακανονισμό, παραδόθηκε η δυτική πλευρά της προβλήτας ΙΙΙ, χωρίς διαγωνιστική διαδικασία και τροποποιώντας βασικό όρο της αρχικής σύμβασης παραχώρησης, αυτό του «εγγυημένου ανταλλάγματος» βυθίζοντας την οικονομική προοπτική του ΟΛΠ και αναλαμβάνοντας το επιχειρηματικό ρίσκο της COSCO το Ελληνικό δημόσιο. Όλα αυτά έγιναν παραχαράσσοντας τον ελάχιστο όρο που έθεσε το ελεγκτικό συνέδριο και για αυτό έχουμε προσφύγει στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Η απασχόληση με την παραχώρηση της προβλήτας ΙΙ έχει μειωθεί στο Λιμάνι του Πειραιά, αφού απομακρύνθηκαν βίαια με αναγκαστική «εθελουσία» 450 εργαζόμενοι από τον Ο.Λ.Π και σήμερα απασχολούνται στην COSCO 250 εργαζόμενοι με εξαρτημένη εργασία και αντίστοιχος αριθμός περιοδικά μέσω εργολάβου.

Οι συνθήκες εργασίας στην ΣΕΠ (COSCO), όπως αποδείχτηκε το περασμένο καλοκαίρι, είναι άκρως μεσαιωνικές και μοναδικές στα Ευρωπαϊκά Λιμάνια.

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ταυτόχρονα έχει υποσχεθεί το 67% του Μετοχικού Κεφαλαίου του Ο.Λ.Π στην COSCO, μεθοδεύοντας ένα απόλυτο ξένο μονοπώλιο. 

Αυτή είναι η αλήθεια, την οποία καμία κακόγουστη προεκλογική φιέστα δεν μπορεί να αλλοιώσει.