Τρίτη 26 Μαΐου 2015

ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ( ΟΜ. Υ. Λ. Ε )
________________________________________
Οδ. Ανδρούτσου 1 & Κανάρη, 18648-Δραπετσώνα, 
Τηλ.: 210-4630446, Fax : 210-4614655
E-mail : omyle@olp.gr, website : www.omyle.gr


ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ & ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΠ
________________________________________
Tηλ.:  2104614825 - 2104615721 Fax:  2104611273  
E-mail: dockers@otenet.gr www.dockers.gr

Πειραιάς 26.05.2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Πραγματοποιήθηκε σήμερα 26 Μαΐου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ, σύσκεψη των παραγωγικών, θεσμικών και αυτοδιοικητικών φορέων του Πειραιά, που συγκάλεσαν οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ, με θέμα την απόφαση της Κυβέρνησης και του ΤΑΙΠΕΔ για τη συνέχιση της διαδικασίας πώλησης του ΟΛΠ.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, οι Δήμαρχοι Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Περάματος, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά,  εκπρόσωποι του ΕΒΕΠ, του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, του Βιοτεχνικού και  Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, εκπρόσωποι Δημοτικών παρατάξεων, κοινωνικών φορέων,  κομμάτων  και  Βουλευτών.

Κοινός τόπος όλων των φορέων η απόκρουση της διαδικασίας πώλησης  του ΟΛΠ, που οδηγεί στην δημιουργία πανίσχυρου ιδιωτικού μονοπωλίου με δημόσια εξουσία.

Στη συζήτηση που αναπτύχθηκε, εκτός της διατυπωμένης ομόθυμης θέσης για τη διατήρηση του Δημόσιου Χαρακτήρα του Λιμένα Πειραιά, τέθηκαν τα ζητήματα  της αρμονικής σχέσης πόλης - Λιμένος και η αναγκαιότητα χάραξης αναπτυξιακής πολιτικής του Λιμανιού, με σχεδιασμό επενδυτικού προγράμματος και προτεραιοτήτων, που θα ενισχύουν την εθνική οικονομία και την ανάπτυξη  της απασχόλησης με θεσπισμένες εργασιακές σχέσεις. 

Το πρώτο Λιμάνι της χώρας είναι από τα σπουδαιότερα αναπτυξιακά εργαλεία και ιδιαίτερα στη σημερινή υφεσιακή συγκυρία πρέπει να αξιοποιηθεί για τη δημιουργία προϋποθέσεων ανάκαμψης της χώρας και όχι να εκχωρηθεί εξυπηρετώντας ξένα  μονοπωλιακά συμφέροντα. 

Εκφράστηκε η αγωνία όλων για τη τύχη του Πειραιά και αποφασίστηκε  από  τους συμμετέχοντες φορείς η ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων, προς την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, για το σταμάτημα της διαδικασίας πώλησης του  πλειοψηφικού πακέτου του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ.