Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

ΑΠΕΡΓΙΑ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2015

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ( ΟΜ. Υ. Λ. Ε )
________________________________________
Οδ. Ανδρούτσου 1 & Κανάρη, 18648-Δραπετσώνα, 
Τηλ.: 210-4630446, Fax : 210-4614655
E-mail : omyle@olp.gr, website : www.omyle.gr


        Πειραιάς 01.12.2015               
                 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συμμετέχουμε δυναμικά στην Γενική Απεργία στις 3/12/2015.
 Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις κατά της πώλησης των Λιμανιών

Το ΔΣ/ΟΜΥΛΕ αποφάσισε την δυναμική συμμετοχή των εργαζομένων στα Λιμάνια στην πανελλαδική ΑΠΕΡΓΙΑ της 3ης Δεκέμβρη.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, ολόκληρος ο ελληνικός λαός συνεχίζει να δέχεται μια ολομέτωπη επίθεση στο οικονομικό και κοινωνικό πεδίο που απειλεί να ισοπεδώσει τη ζωή του.

Η αδιέξοδη νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική, όχι μόνο δεν ανατράπηκε από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά επιχειρείται να εφαρμοστεί με ιδιαίτερη σκληρότητα και να κατεδαφίσει ό,τι έχει απομείνει από τις κοινωνικές κατακτήσεις.

Ο Προϋπολογισμός του 2016 αποτυπώνει την πλήρη ανατροπή του κοινωνικού κράτους, με πρόσθετες περικοπές στην Παιδεία και στην Υγεία, υπερφορολόγηση των μισθωτών και συνταξιούχων και μεγάλες περικοπές στο Ασφαλιστικό Σύστημα.

Αφού καταλήστεψαν τα αποθεματικά των Ταμείων με άτοκες χρηματοδοτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου, το χρηματιστήριο, τα δομημένα ομόλογα, το κούρεμα του PSI και τώρα με το σκάνδαλο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ανακάλυψαν ότι η μόνη «μεταρρύθμιση» είναι οι συνεχείς μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Η αύξηση των ορίων ηλικίας, σε συνδυασμό με την ανεργία, την διαρκή ύφεση, τις περικοπές στις ήδη κουτσουρεμένες συντάξεις και την μεταβολή του χαρακτήρα της ασφάλισης, οδηγούν τους σημερινούς και μελλοντικούς συνταξιούχους σε ταπεινωτικές συντάξεις επιδοματικού χαρακτήρα.

Απειλούν μέσα από τις μνημονιακές δεσμεύσεις να ισοπεδώσουν ό,τι έχει απομείνει στο πεδίο των εργασιακών σχέσεων, προτάσσοντας ως «μεταρρύθμιση» την πλήρη απελευθέρωση των ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ.

Στον χώρο των Λιμανιών η Κυβέρνηση προτάσσει την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων με την πώληση του πλειοψηφικού μετοχικού πακέτου των ΟΛΠ, ΟΛΘ, την πλήρη αποεπένδυση στα Λιμάνια, την εργολαβοποίηση των εργασιακών σχέσεων και την δραματική μείωση του προσωπικού, αφού δεν προχωράει στις αναγκαίες προσλήψεις.

Είναι πλέον κατανοητό από όλους στην κοινωνία των Λιμανιών, ότι η πώληση των ΟΛΠ, ΟΛΘ θα οδηγήσει σε δραματικές επιπτώσεις, όχι μόνο για τους εργαζόμενους, αλλά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, το καταναλωτικό κοινό, τους νησιώτες και τον Τουρισμό.

Οι εργαζόμενοι στα Λιμάνια 
είναι αποφασισμένοι να ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ 
το ξεπούλημα των Λιμανιών.

Απαιτούμε άμεσα την ΑΚΥΡΩΣΗ των διαγωνισμών πώλησης.

Οι προσπάθειες ωραιοποίησης και φτιασιδώματος
 μιας άθλιας πολιτικής ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Καλούμε τους εργαζόμενους στα Λιμάνια να ενώσουν τη φωνή τους ΜΑΖΙ με όλους τους εργαζόμενους στην ΑΠΕΡΓΙΑ  στις 3/12/2015, να συμβάλλουμε, κλιμακώνοντας τους αγώνες, στον παλλαϊκό ξεσηκωμό, που είναι αναγκαίος για την ανατροπή αυτής της αδιέξοδης και ανθρωποκτόνου πολιτικής.

Καλούμε, επίσης, σε συμμετοχή στην συναυλία που διοργανώνουμε την Παρασκευή 4/12/2015, ώρα 8 μμ, στον Πειραιά κατά της ιδιωτικοποίησης των ΟΛΠ, ΟΛΘ, στην Πέτρινη Αποθήκη του ΟΛΠ.

Το ΔΣ/ΟΜΥΛΕ στην συνεδρίασή του στις 30/11/2015 έλαβε αποφάσεις για πολυποίκιλες μορφές αγώνα και δημόσιες παρεμβάσεις, τις οποίες θα εξειδικεύσει, δημιουργώντας ευρύ μέτωπο συμμαχιών, δίνοντας έτσι δυναμική απάντηση σε κάθε κυβερνητικό βήμα στην επιχειρούμενη πώληση και αποκαλύπτοντας νομικές ακροβασίες και πολιτικά ατοπήματα.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ 
και στην κεντρική συγκέντρωση των συνδικάτων
 στην Πλατεία Κλαυθμώνος την Πέμπτη 3/12/2015, ώρα 11 πμ.

Όλοι οι εργαζόμενοι στα άλλα Λιμάνια 
στις συγκεντρώσεις των Εργατικών Κέντρων της πόλης τους.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να βάλουμε ΤΕΛΟΣ στην πολιτική,
που απειλεί την ΖΩΗ μας και σκοτώνει την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ μας.