Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 06.06.2016


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ( ΟΜ. Υ. Λ. Ε )
Οδ. Ανδρούτσου 1 & Κανάρη, 18648-Δραπετσώνα, 
Τηλ.: 210-4630446, Fax : 210-4614655
E-mail : omyle@olp.gr, website : www.omyle.gr

ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ & ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΠ
Tηλ.: 2104614825 - 2104615721 Fax: 2104611273 E-mail: dockers@otenet.gr www.dockers.gr

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΟΠΤΩΝ - ΑΡΧΙΕΡΓΑΤΩΝ Ο.Λ.Π.
Tηλ.: 2104060913 Fax: 2104060912 E-mail: arx-epoptes@olp.gr

Πειραιάς 06.06.2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια συνεχίζουμε ανυποχώρητοι τον ΑΓΩΝΑ για την υπεράσπιση της εργασιακής μας θέσης και προοπτικής.

Από την πρώτη στιγμή είχαμε επισημάνει τις αρνητικές συνέπειες που θα προκύψουν από το ξεπούλημα των Λιμανιών για την οικονομία, τις πόλεις και τις εργασιακές σχέσεις.

Η κυβέρνηση, επιδεικνύοντας χαρακτήρα υποτέλειας προς τις απαιτήσεις της COSCO, προχωρά άρον – άρον στην πώληση του ΟΛΠ, παρακάμπτοντας κάθε έννοια νομικών της υποχρεώσεων.

Στην εξώδικη επιστολή μας, σχετικά με την νομιμότητα της ΓΣ/ΟΛΠ, δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα. Προδικάζουν ως θετική την απάντηση της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού και απαντούν με «βοναπαρτικό» τρόπο, ότι δεν χρειάζεται προσυμβατικός έλεγχος για τη Σύμβαση Παραχώρησης, όταν υπάρχουν τοποθετήσεις κορυφαίων νομικών, ότι αυτό απαιτείται.

Στις συναντήσεις που έχουμε κάνει με τους αρμόδιους υπουργούς, κατά την διάρκεια  του απεργιακού μας αγώνα,  διαπιστώσαμε ότι προσπερνιούνται, χωρίς να αντιμετωπίζονται, βασικά ζητήματα και εκκρεμότητες της σύμβασης παραχώρησης.  

Ταυτόχρονα, στο θέμα των εργασιακών σχέσεων, οι αρμόδιοι υπουργοί Εργασίας και Ναυτιλίας αναγνωρίζουν ότι υπάρχει πρόβλημα με την εργασιακή συνέχεια στο νέο περιβάλλον που θα προκύψει μετά την πώληση και παραδέχονται, με δημόσιες δηλώσεις τους, ότι χρειάζεται θωράκιση του θεσμικού εργασιακού πλαισίου. 

Ωστόσο, δεν προχωρούν σε συγκεκριμένες νομοθετικές ρυθμίσεις που προτείνονται, τόσο για τον ΟΛΠ, όσο και για τον ΟΛΘ. Απεναντίας, υποχωρούν μέρα με την ημέρα και σε κάθε πρόταση και σε κάθε λύση που τους δίνουμε επιφυλάσσονται να απαντήσουν και ποτέ δεν δίνουν ουσιαστική απάντηση.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση δεν υπάρχει τίποτα άλλο, παρά η συνέχιση και η ενδυνάμωση του ΑΓΩΝΑ.

Συνεχίζουμε τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, 
Τρίτη 7/6 & Τετάρτη 8/6
και κλιμακώνουμε τη δράση μας με αγωνιστικές παρεμβάσεις.

Την Τετάρτη 08.06.2016 στις 10.00 π.μ.  θα πραγματοποιήσουμε συγκέντρωση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Έχουμε καλέσει τους παραγωγικούς φορείς, τους Δημάρχους, τους επιστημονικούς φορείς, αλλά και άλλους συνδικαλιστικούς φορείς που βρίσκονται σε αγωνιστική δράση να ενημερωθούν και να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στον ΑΓΩΝΑ μας.

Ο Αγώνας, που με υπευθυνότητα διεξάγουμε οι εργαζόμενοι στους ΟΛΠ και ΟΛΘ, δεν είναι ένας συντεχνιακός αγώνας, είναι ΑΓΩΝΑΣ γα την εργασιακή επιβίωση στο νέο περιβάλλον και για την ανάδειξη των επιπτώσεων από το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της Δημόσιας Περιουσίας, που πλέον έχει πάρει γενικευμένη μορφή.

ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ αναλλοίωτη τη ΘΕΣΗ ΜΑΣ απέναντι στο ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ του Λιμανιού και όλου του Δημόσιου Πλούτου.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ κατοχυρωμένες θεσπισμένες εργασιακές θέσεις και εργασιακή σταθερότητα, που σε κάθε περίπτωση προκύπτει από το εργασιακό μας ιστορικό στον ΟΛΠ και ΟΛΘ.

Η κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί
 ότι με μισόλογα και στρουθοκαμηλισμούς δεν λύνονται τα προβλήματα 
και η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική της.