Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ( ΟΜ. Υ. Λ. Ε )
________________________________________
Οδ. Ανδρούτσου 1 & Κανάρη, 18648-Δραπετσώνα, Τηλ.: 210-4630446, Fax : 210-4614655
E-mail : omyle@olp.gr, website : www.omyle.gr                      

Πειραιάς 19 Ιανουαρίου 2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ ακάθεκτα υλοποιούν το σχέδιο της πώλησης του ΟΛΘ, περνώντας στη τελευταία πράξη του έργου.
Το ΤΑΙΠΕΔ, συνεχίζοντας  τη  σωρεία παραβιάσεων, παραβάσεων, παρατυπιών και  γενικότερα κινούμενο εκτός νομιμότητας, όπως  έπραξε  μέχρι σήμερα σε όλη τη  διαγωνιστική διαδικασία, προχωρά σε Γενική Συνέλευση του Οργανισμού για την τροποποίηση του Καταστατικού της Εταιρίας και την επικύρωση της νέας Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ ΟΛΘ και Ελληνικού Δημοσίου. Μάλιστα η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της εταιρίας θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στην επιτροπή Κεφαλαιαγοράς!!!

Υπενθυμίζουμε ότι  το ΤΑΙΠΕΔ φέρνει  σε έκτακτη  Γενική Συνέλευση της εταιρίας την τελική version της σύμβασης μεταξύ ΟΛΘ και Ελληνικού Δημοσίου που συμπεριλαμβάνεται  σήμερα στα ντοκουμέντα της πώλησης, χωρίς να έχει  εγκριθεί από το  Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΘ ΑΕ.   Αντίθετα  το Δ.Σ/ΟΛΘ ΑΕ  έχει εγκρίνει μετά από  επανειλημμένες συνεδριάσεις του  από τον Μάιο του 2016  Σχέδιο Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ ΟΛΘ ΑΕ ΚΑΙ Ελληνικού Δημοσίου με άλλο περιεχόμενο.
Συγκεκριμένα η ΟΛΘ ΑΕ έχει αποφασίσει διαφορετικά  για το ύψος των υποχρεωτικών επενδύσεων (309 εκατ. ευρώ την πενταετία 2017- 2021  και 132,5 εκ την  πενταετία 2022 – 2026), για το ύψος  της διακίνησης φορτίου  και για την επιβολή ρητρών. 
Και ενώ στη κυριολεξία η συμφωνία της επιχειρούμενης πώλησης προωθεί την   εγκατάσταση στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης ενός πανίσχυρου ιδιωτικού μονοπωλίου, με ισχυρή δημόσια εξουσία, ανεξέλεγκτο  και χωρίς την υποχρέωση σημαντικών επενδύσεων, δεν κάνουν τον κόπο έστω και για την έξωθεν καλή μαρτυρία να περιμένουν την απόφαση της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Συνεχίζουν ακάθεκτοι νομίζοντας ότι δεν θα λογοδοτήσουν πουθενά. Κρύβονται πίσω από συμφωνίες και αξιολογήσεις, ξεχνώντας ότι όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες
Ταυτόχρονα δε ξεκίνησαν τα τύμπανα των ιδιωτικοποιήσεων και για τα Περιφερειακά Λιμάνια Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο Βόλο και έπεται συνέχεια. Το έργο παίζεται από την αρχή . Και εκεί οι πωλήσεις των Ο.Λ. μεταμφιέζονται σε “παραχωρήσεις” Και εκεί απαξιώνουν προσωπικό και υποδομές για να έχουν το άλλοθι . Και αυτά τα λιμάνια όπως ο ΟΛΘ  κινδυνεύουν να μην λειτουργούν από την δραματική έλλειψη προσωπικού και ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.
Όπως και να το παρουσιάσουν το έγκλημα   δεν μπορεί να αποσιωπηθεί.
Οι εργαζόμενοι είναι ΕΔΩ με τεκμηρίωση και υπευθυνότητα, αλλά και αδιαπραγμάτευτη αγωνιστικότητα.
Δηλώνουμε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ  χρησιμοποιώντας όλα τα εργαλεία: ΝΟΜΙΚΑ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ,  προκειμένου  να δίνουμε απάντηση σε κάθε βήμα της επιχειρούμενης πώλησης και να αποκαλύπτουμε τις νομικές ακροβασίες και τα πολιτικά ατοπήματα. Για να υπερασπιστούμε :
-- το Δημόσιο Συμφέρον και το Δημόσιο Χαρακτήρα του Ο.Λ.Θ .
-- την Ανάπτυξη των Λιμανιών  και της Εργασίας με
-- τις Θεσπισμένες Εργασιακές Σχέσεις, την εργασιακή συνέχεια των εργαζόμενων  & τις Συλλογικές Διαπραγματεύσεις
--πραγματικές Συλλογικές Συμβάσεις στα  Λιμάνια μονομετοχικές Εταιρείες.
Συνεχίζουμε λοιπόν με άμεση παρέμβαση  της ΟΜΥΛΕ  για τον ΟΛΘ στην Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού και  στα όργανα της ΕΕ, (Ευρωκοινοβούλιο και επιτροπές Ανταγωνισμού και Λιμένων)
 Ξεκινούμε Αγωνιστικές κινητοποιήσεις την  Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018 με 24ωρη προειδοποιητική απεργία  από τους εργαζόμενους στον Οργανισμό Λιμένα Θεσσαλονίκης  και  4ωρη στάση εργασία  από ώρα 11: 00 έως ώρα 15:00 την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018 στους Οργανισμούς Λιμένων Πειραιά, Ηρακλείου, Βόλου, Πάτρας, Ραφήνας, Λαυρίου, Ελευσίνας, Κερκύρας, Ηγουμενίτσας, Καβάλας, Αλεξανδρούπολης και Χαλκίδας.
Μπορεί να μετέφεραν τη σύγκλιση της Εκτακτης Γενικής Συνέλευσης  του ΟΛΘ στην Αθήνα αλλά αυτό δεν θα μας σταματήσει. 
  Θα είμαστε ΕΚΕΙ- ΛΕΩΦΟΡΟΣ  ΑΘΗΝΩΝ 110- οι εργαζόμενοι για να τους μεταφέρουμε το μήνυμα : μη λογαριάζετε χωρίς τον ξενοδόχο, όπου και να μεταφέρετε τις συνεδριάσεις σας δεν θα μας αποφύγετε.
     
                  Ολοι στον αγώνα
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 25/01/2018 ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ (ΛΕΩΦΟΡΟΣ  ΑΘΗΝΩΝ 110)
 
       Το ΔΣ