Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΥΛΕ - ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ

Πειραιάς 5.3.2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με την ονομαστική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η κυβέρνηση επιχειρεί να ολοκληρώσει το εγχείρημα ξεπουλήματος του Σ.ΕΜΠΟ Πειραιά στην κρατική κινεζική εταιρεία Cosco.

Χθες για πολλοστή φορά η κυβέρνηση δεν απάντησε σε κανένα από τα κρίσιμα ερωτήματα που της τέθηκαν από το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης,

Ούτε για την παροχή εγγυήσεων του ελληνικού δημοσίου προς την Cosco, ούτε για τις προκλητικές και κατ’ εξαίρεση φοροαπαλλαγές, ούτε για τον εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλει με τα άρθρα 2 και 3 του νομοσχεδίου.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης καλείται ο κάθε ο βουλευτής αναλογιζόμενος τις ευθύνες του να λάβει υπεύθυνη και σαφή θέση απέναντι στο επιχειρούμενο ξεπούλημα.

Την ίδια στιγμή αναβάλλεται για 3η φορά η εκδίκαση της προσφυγής στο ΣτΕ κατά της νομιμότητας της Διακήρυξης παραχώρησης, που ήταν προγραμματισμένη για τις 6/3/2009.

Τίθεται το ερώτημα πως η Κυβέρνηση προχωράει στην ψήφιση της παραχώρησης, όταν εκκρεμεί η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ.

Εφ’ όσον η ίδια η Κυβέρνηση ζήτησε την παραπομπή του θέματος στην Ολομέλεια του ΣτΕ, γιατί δεν αναμένει την απόφασή του πριν προχωρήσει στην ψήφιση του νομοσχεδίου.

Το θέμα του ΣτΕ είναι σοβαρό και καμία ψήφιση στη Βουλή δεν μπορεί να δημιουργήσει τετελεσμένα.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ
ΟΜ. Υ. Λ. Ε
ΕΝΩΣΗΣ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΠ