Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΛΙΜΑΝΙΩΝ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΜΥΛΕ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
 ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
 (ΟΜ.Υ.Λ.Ε.)
  
Πειραιάς 26.05.2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το ΔΣ/ΟΜ.Υ.Λ.Ε σε συνεδρίασή του σήμερα εκτίμησε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά τις τελευταίες εξαγγελίες της Κυβέρνησης.
Βρισκόμαστε ΑΠΕΝΑΝΤΙ συνολικά στη νεοφιλελεύθερη μονεταριστική πολιτική όπως εκφράζεται από την Κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ, η οποία ισοπεδώνει τους εργαζόμενους και την κοινωνία συνολικά.
Ιδιαίτερα θεωρούμε ανερμάτιστη και εγκληματική πολιτική το ξεπούλημα των λιμανιών.
Τα Λιμάνια είναι Οργανισμοί στρατηγικής σημασίας, οι οποίοι διαδραματίζουν ζωτικής σημασίας δραστηριότητες για τη ναυτιλία, τον τουρισμό, τις μεταφορές και την Εθνική Ασφάλεια.
Στα πλαίσια αυτά το ΔΣ αποφάσισε τα εξής :
Παρασκευή 27/5/2011 Στάση Εργασίας από έναρξη ωραρίου έως 10 πμ και συμβολική κατάληψη των κτιρίων διοίκησης σε όλα τα Λιμάνια της χώρας.
Δευτέρα 30/5/2011 Συνέντευξη Τύπου της ΟΜ.Υ.Λ.Ε προς τα ΜΜΕ.
Τρίτη 31/5/2011 Στάση Εργασίας από 11 πμ έως τέλος πρωϊνού ωραρίου, καθώς και Συγκέντρωση και Πορεία σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη.
Συμμετοχή στις 4/6/2011 στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ στην Αθήνα.
Εξουσιοδότηση για 24ωρη Απεργιακή Κινητοποίηση. Θα επιδιωχθεί συντονισμός με άλλες Ομοσπονδίες υπό τη ΓΣΕΕ μέχρι τις 15/6/2011.
Εξουσιοδοτήθηκε το Προεδρείο για άλλες αγωνιστικές δράσεις που θα συμβάλουν στην ενίσχυση των στόχων μας και του διεκδικητικού πλαισίου