Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
( ΟΜ.Υ.Λ.Ε )

 Πειραιάς 03.10.2011
 
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συνάδελφοι,
 
Βρισκόμαστε στη κορύφωση μιας σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής, η οποία οδηγεί σε «εκτέλεση» τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, το σύνολο των δυνάμεων της εργασίας.
 
Η νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική καθημερινά επιβεβαιώνει την αποτυχία της και οδηγεί την οικονομία σε κατάρρευση και την κοινωνία σε απόγνωση, ενώ παραδίδει τη δημόσια περιουσία στους ξένους πάτρωνες αντί πινακίου φακής.
 
Κάθε φορά που οι δανειστές έρχονται να διαπραγματευτούν τη νέα δόση δανείου λαμβάνονται από την Κυβέρνηση νέα ληστρικά μέτρα, όπως δραματικές μειώσεις μισθών και συντάξεων, φορολογικά χαράτσια, ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων, αλλά και απολύσεις, τόσο στον Ιδιωτικό Τομέα, όσο και στο Δημόσιο Τομέα μέσω του τραγελαφικού μέτρου της εργασιακής εφεδρείας.
 
Η εργασιακή εφεδρεία οδηγεί απευθείας στην απόλυση, χωρίς τις ελάχιστες πρόνοιες της εργασιακής νομοθεσίας.
 
Η Κυβέρνηση πανικόβλητη δεν διστάζει να παραβιάζει συνταγματικές διατάξεις, νόμους και κανονισμούς και οδηγεί τους εργαζόμενους στην απόγνωση.
 
Η κατάσταση αυτή δεν αντιμετωπίζεται με ατομικές μεμονωμένες αντιδράσεις και επιλογές, αλλά μόνο με την κορύφωση της συλλογικής δράσης.
 
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, μικρομεσαίοι, αλλά και η νεολαία να δημιουργήσουμε ένα παλλαϊκό μέτωπο ενότητας, δράσης και αλληλεγγύης για την ανατροπή αυτής της αδιέξοδης πολιτικής.
 
Να απαιτήσουμε μια άλλη πολιτική, χωρίς εφεδρείες και ανεργία, αλλά με βασικό στοιχείο την ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ, την ΑΝΑΠΤΥΞΗ, τη ΠΑΤΑΞΗ της ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ, την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ της δημόσιας Περιουσίας και των κοινωνικών κατακτήσεων.
 
Καλούμε τους εργαζόμενους στα Λιμάνια, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, να δώσουν το δικό τους ιδιαίτερο μήνυμα αντίστασης στη Τρόικα και τη Κυβέρνηση.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ !
 
ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 5 Οκτωβρίου και στη συγκέντρωση που διοργανώνει η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για τους εργαζόμενους στον Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα στις 11 πμ στην Αθήνα στη Πλατεία Κλαυθμώνος και στις συγκεντρώσεις σ’ όλες τις πόλεις.
 
Θα συνεχίσουμε με τη μεγάλη πανεργατική ΑΠΕΡΓΙΑ στις 19/10. Ο ΑΓΩΝΑΣ αυτός θα πρέπει να συνεχιστεί μέχρι την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης μνημονιακής πολιτικής της ύφεσης, της ανεργίας και του κοινωνικού μαρασμού.