Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

ΟΜΥΛΕ : ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
(ΟΜ.Υ.Λ.Ε.)

ΕΝΩΣΗ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΠ

Πειραιάς 11.10.2011
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Κυβέρνηση με το πολυνομοσχέδιο δίνει τη χαριστική βολή στους εργαζόμενους, στους συνταξιούχους, συνολικά στις δυνάμεις της εργασίας.

Παραβιάζει το Σύνταγμα με την κατάργηση του κατοχυρωμένου συνταγματικά δικαιώματος των Συλλογικών Συμβάσεων και της ελεύθερης διαπραγμάτευσης.

Οδηγεί τα λιμάνια σε απαξίωση και τους εργαζόμενους σ’ αυτά στη φτώχεια.

Τα ΔΣ της ΟΜΥΛΕ και της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ εκτιμώντας την κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί, θα συνεχίσουν με μεγαλύτερη ένταση το δυναμικό παρόν στις πανεργατικές κινητοποιήσεις και συγκεκριμένα στην Πανελλαδική Απεργία στις 19/10/2011.

Αποφασίζουν, επιπλέον, μέχρι τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, τις εξής κινητοποιήσεις:

Τετάρτη12/10/2011 Στάση Εργασίας από την έναρξη του πρωινού ωραρίου μέχρι τις 11 πμ και συγκεντρώσεις στα γραφεία Διοίκησης σ’ όλα τα λιμάνια.

Δύο 24ωρες απεργίες. Η πρώτη εξ’ αυτών θα επιδιωχθεί να γίνει σε συντονισμό με την ΓΣΕΕ και τα άλλα συνδικάτα στις 18.10.2011

• Επίσης, εξουσιοδοτούνται το προεδρεία να προχωρήσουν σ’ αυτό το χρονικό διάστημα, ανάλογα με τις εξελίξεις, σε δύο Στάσεις Εργασίας, καθώς και σε συγκεντρώσεις και άλλες δυναμικές κινητοποιήσεις.

Η ΟΜΥΛΕ και η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ μαζί με όλους τους εργαζόμενους θα δώσουν τη μάχη για την ανατροπή της Μνημονιακής Κυβερνητικής Πολιτικής, την υπεράσπιση των Λιμανιών και των εργαζομένων σε αυτά.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ