Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 13.06.2013

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
(ΟΜ.Υ.Λ.Ε)

Πειραιάς 12.06.2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Κυβέρνηση ξεπερνώντας κάθε όριο αυταρχισμού οδηγεί τη χώρα σε δημοκρατική εκτροπή.

Με συνεχείς Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, αδιαφορώντας για τους στοιχειώδεις κανόνες της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, ξεπουλάει τον Δημόσιο Πλούτο και κλείνει Δημόσιους Οργανισμούς, οι οποίοι έχουν δημιουργηθεί για να εξυπηρετούν το Δημόσιο και Κοινωνικό συμφέρον.

Με το κλείσιμο της ΕΡΤ παραδίδεται το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης ολοκληρωτικά στους μεγαλοεργολάβους, προσθέτοντας ταυτόχρονα χιλιάδες εργαζόμενους στα εκατομμύρια ανέργων.

Την ίδια συμπεριφορά αντιμετωπίζουμε και στα Λιμάνια, τα οποία η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να ξεπουλήσει. Με αυθαίρετη απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής, τον Απρίλιο του 2012, μετέφεραν τις μετοχές των ΟΛΠ, ΟΛΘ και άλλων εταιριών στο ΤΑΙΠΕΔ. Εκ των υστέρων με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου κατάργησαν τη νομοθετική ρύθμιση που εγγυόταν την πλειοψηφία των μετοχών στο Δημόσιο και ετοιμάζονται να το ολοκληρώσουν μέσω των Γ.Σ των μετόχων.

Όλα αυτά, ενώ η ΟΜΥΛΕ και τα σωματεία είχαμε προσφύγει στο ΣτΕ και η υπόθεση εκδικάστηκε στις 07.06.2013 και αναμένεται η απόφαση.

Καλούμε τη Κυβέρνηση και τα Κόμματα που την στηρίζουν να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να σταματήσουν τον αντιδημοκρατικό κατήφορο.

Οι ευθύνες τους είναι μεγάλες και κανένας πλέον δεν μπορεί να μην τις αναλαμβάνει.

Με απόφαση ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ ολόκληρο το Συνδικαλιστικό Κίνημα της χώρας ΑΠΕΡΓΕΙ αύριο Πέμπτη 13.06.2013. Καταδικάζει την αντιδημοκρατική συμπεριφορά της Κυβέρνησης. Απαιτεί να σταματήσει το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και των Δημόσιων Οργανισμών στρατηγικής σημασίας.

Να σταματήσει η Κυβέρνηση να κυβερνά με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου ακυρώνοντας τη Βουλή.

Αύριο Πέμπτη 13.06.2013, ημέρα Γενικής Απεργίας και ώρα 11:00 καλούμε τους εργαζόμενους του ΟΛΠ σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ (Αγ. Παρασκευή).

Επίσης, καλούμε σε συμμετοχή στη συγκέντρωση σήμερα 18:00 στο Ραδιομέγαρο.