Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΣΕΕ ΤΕΤΑΡΤΗ 19.06.2013

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΜ.Υ.Λ.Ε)
ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΠΠειραιάς 19.06.2013ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΤις τελευταίες ημέρες ζήσαμε όλοι μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της Δημοκρατίας μας. Η Κυβέρνηση με προκλητικό και αυταρχικό τρόπο έκλεισε «εν μια νυκτί» τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.


Η επαίσχυντη αυτή απόφαση της Κυβέρνησης, η οποία αποτελεί ωμή παραβίαση διατάξεων του Συντάγματος, προκάλεσε καθολική αντίδραση που εκδηλώθηκε για πολλές μέρες στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.


Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, αλλά και οι πολιτικές αποφάσεις των αρχηγών της συγκυβέρνησης δεν αντιμετωπίζουν ριζικά το πρόβλημα που δημιούργησε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ). Η επαναλειτουργία της ΕΡΤ πρέπει να πραγματοποιηθεί άμεσα.


Η ανάκληση της ανωτέρω πράξης είναι επιτακτικό καθήκον της Κυβέρνησης. Αφορά το σεβασμό και τη τήρηση του Συντάγματος, αφορά τη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας μας.


Η ΓΣΕΕ απαιτώντας την άμεση ανάκληση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου πραγματοποιεί συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την Τετάρτη 19.06.2013 και ώρα 18:00 στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, στην Αγία Παρασκευή.


Η ΟΜ.Υ.Λ.Ε και η Ένωση Λιμενεργατών καλούν όλους τους εργαζόμενους στον ΟΛΠ και στα άλλα Λιμάνια της Αττικής να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ.


Η ανάκληση της ΠΝΠ και η επαναλειτουργία της ΕΡΤ αφορά όλους τους εργαζόμενους, αφορά τις Δημόσιες Επιχειρήσεις, τη Δημόσια Περιουσία και το μέλλον όλων.