Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΣΕΕ ΤΕΤΑΡΤΗ 19.06.2013

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΜ.Υ.Λ.Ε)
ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΠ



Πειραιάς 19.06.2013



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Τις τελευταίες ημέρες ζήσαμε όλοι μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της Δημοκρατίας μας. Η Κυβέρνηση με προκλητικό και αυταρχικό τρόπο έκλεισε «εν μια νυκτί» τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.


Η επαίσχυντη αυτή απόφαση της Κυβέρνησης, η οποία αποτελεί ωμή παραβίαση διατάξεων του Συντάγματος, προκάλεσε καθολική αντίδραση που εκδηλώθηκε για πολλές μέρες στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.


Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, αλλά και οι πολιτικές αποφάσεις των αρχηγών της συγκυβέρνησης δεν αντιμετωπίζουν ριζικά το πρόβλημα που δημιούργησε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ). Η επαναλειτουργία της ΕΡΤ πρέπει να πραγματοποιηθεί άμεσα.


Η ανάκληση της ανωτέρω πράξης είναι επιτακτικό καθήκον της Κυβέρνησης. Αφορά το σεβασμό και τη τήρηση του Συντάγματος, αφορά τη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας μας.


Η ΓΣΕΕ απαιτώντας την άμεση ανάκληση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου πραγματοποιεί συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την Τετάρτη 19.06.2013 και ώρα 18:00 στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, στην Αγία Παρασκευή.


Η ΟΜ.Υ.Λ.Ε και η Ένωση Λιμενεργατών καλούν όλους τους εργαζόμενους στον ΟΛΠ και στα άλλα Λιμάνια της Αττικής να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ.


Η ανάκληση της ΠΝΠ και η επαναλειτουργία της ΕΡΤ αφορά όλους τους εργαζόμενους, αφορά τις Δημόσιες Επιχειρήσεις, τη Δημόσια Περιουσία και το μέλλον όλων.