Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

ΑΚΥΡΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΟΛΠ ΤΡΙΤΗ 25.11.2014

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ( ΟΜ. Υ. Λ. Ε )
________________________________________
Οδ. Ανδρούτσου 1 & Κανάρη, 18648-Δραπετσώνα, 
Τηλ.: 210-4630446, Fax : 210-4614655
E-mail : omyle@olp.gr, website : www.omyle.gr


ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΠ
________________________________________
Tηλ.:  2104614825 - 2104615721 Fax:  2104611273  
E-mail: dockers@otenet.gr www.dockers.grΠειραιάς 25.11.2014               

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Κυβέρνηση επιχειρεί με πολιτικά πραξικοπήματα και τεράστιες νομικές ακροβασίες να εκποιήσει τα Λιμάνια.

Χθές, κατά την διάρκεια του ΔΣ/ΟΛΠ και παρά την θέση της Νομικής Υπηρεσίας του ΟΛΠ και τις σαφείς γνωμοδοτήσεις έγκυρων νομικών, χάρισαν στην COSCO το θέμα του «εγγυημένου τιμήματος» αψηφώντας την απόφαση του ΣΤ’ Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ταυτόχρονα ο Υπουργός Ναυτιλίας με κάθε τρόπο διατυμπανίζει ότι η ολοκλήρωση του «Φιλικού Διακανονισμού» ανοίγει τον δρόμο για την πώληση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ.

Οδηγούμαστε έτσι μεθοδευμένα στην παράδοση-εκποίηση του ΟΛΠ στην COSCO, όπου η COSCO θα είναι ενοικιαστής και ταυτόχρονα ιδιοκτήτης του Λιμανιού του Πειραιά.

Όλα αυτά παρά τις πάνδημες αντιδράσεις της Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, των Κοινωνικών Φορέων και συνολικά του Συνδικαλιστικού Κινήματος.

Σήμερα για όλους αυτούς τους λόγους ζητήσαμε να μην πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση των μετόχων. Πέραν της διαφωνίας του Συνδικαλιστικού Κινήματος υπάρχουν πολιτικά και νομικά ζητήματα, τόσο για τον λεγόμενο «Φιλικό Διακανονισμό», όσο και για την πώληση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου.

Η ιστορία του ξεπουλήματος του ΟΛΠ, του ΟΛΘ και των άλλων Λιμανιών δεν μπορεί να είναι προσωπική υπόθεση της Κυβέρνησης και του ΤΑΙΠΕΔ.


Η οποιαδήποτε προσπάθεια εμφάνισης
ότι πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση

- έξω από τον ορισμένο χώρο και την θεσμοθετημένη διαδικασία – 

είναι πολιτικά και νομικά έκθετη.

Οι εργαζόμενοι στα Λιμάνια, μαζί με τις κοινωνικές συμμαχίες, με όρους μαζικού κινήματος θα συνεχίσουν τον αγώνα τους κατά της πώλησης – ιδιωτικοποίησης των Λιμανιών.