Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2015

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ( ΟΜ. Υ. Λ. Ε )
________________________________________
Οδ. Ανδρούτσου 1 & Κανάρη, 18648-Δραπετσώνα, 
Τηλ.: 210-4630446, Fax : 210-4614655
E-mail : omyle@olp.gr, website : www.omyle.gr

Πειραιάς 29.04.2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι, 

Χαιρετίζουμε την Πρωτομαγιά ημέρα μνήμης για τους αγώνες που έγιναν, αλλά ταυτόχρονα και αφετηρία για τους αγώνες που έρχονται.

Η εργατική τάξη της πατρίδας μας, οι δυνάμεις της εργασίας συνολικά, βιώνουν τα τελευταία χρόνια μια σκληρή μονεταριστική νεοφιλελεύθερη πολιτική, η οποία έχει ισοπεδώσει την κοινωνία και την οικονομία.

Η οικονομία για έβδομη συνεχή χρονιά διέρχεται βαθιά ύφεση, ενώ η ανεργία συνεχίζει να κινείται σε ποσοστά που προσεγγίζουν το 30%.

Οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν υποστεί δραματικές μειώσεις, ενώ η αγορά εργασίας έχει μεταβληθεί σε εργασιακή ζούγκλα.

Ενώ η φορολόγηση από τα χαράτσια γονατίζει τους πολίτες, οι κοινωνικές παροχές σε υγεία, παιδεία και κοινωνική μέριμνα έχουν υποβαθμιστεί. 

Οι κατακτήσεις, όπως αυτές των ΣΣΕ, έχουν ακυρωθεί ή έχουν περιοριστεί σε ασφυκτικό πλαίσιο.

Βασικό στοιχείο αυτής της πολιτικής είναι το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας και των Δημόσιων επιχειρήσεων, οι οποίες αποτελούν παράγοντα στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη του τόπου.

Τα Λιμάνια και οι εργαζόμενοι, εκτός του ότι βιώνουν αυτή την συνολική μνημονιακή πολιτική, τα τελευταία δυο χρόνια ζουν τον εφιάλτη της Ιδιωτικοποίησης-ξεπουλήματος και απαξίωσης των Λιμενικών Οργανισμών. 

Η Κυβερνητική αλλαγή αρχικά έδωσε την ελπίδα για σταμάτημα της ιδιωτικοποίησης, που εκφράστηκε στη Βουλή με τις προγραμματικές δηλώσεις. 

Δυστυχώς, μετέπειτα δηλώσεις των κορυφαίων παραγόντων της Κυβέρνησης για «κοινοπραξία» και «αναδιαπραγμάτευση», κατευθυνόμενα δημοσιεύματα, πρόσωπα και συμπεριφορές, δημιουργούν καθημερινά ανησυχία και αγανάκτηση.
Με όπλο την παρακαταθήκη των αγώνων που δώσαμε τα προηγούμενα χρόνια, 
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ 
να αντιπαλέψουμε κάθε σενάριο πώλησης – ιδιωτικοποίησης των Λιμανιών, 
να διεκδικήσουμε την αναπτυξιακή προοπτική των δημόσιων Λιμανιών, 
να διαφυλάξουμε και να διευρύνουμε τις θεσπισμένες εργασιακές σχέσεις με ελεύθερες συλλογικές συμβάσεις και 
να παλέψουμε για την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης μνημονιακής πολιτικής.
  • Την Παρασκευή 1η Μάη στα Λιμάνια δεν θα πραγματοποιηθεί καμία εργασία.

Καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν  στις αγωνιστικές συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις που πραγματοποιούν τα εργατικά κέντρα.


Καλούμε τους εργαζόμενους του ΟΛΠ 
στην κεντρική συγκέντρωση της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – ΕΚΑ 
στην πλατεία Κλαυθμώνος και ώρα 11 π.μ