Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 27.04.2015

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ( ΟΜ. Υ. Λ. Ε )
________________________________________
Οδ. Ανδρούτσου 1 & Κανάρη, 18648-Δραπετσώνα, 
Τηλ.: 210-4630446, Fax : 210-4614655
E-mail: omyle@olp.gr, website: www.omyle.gr

Πειραιάς 27.04.2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ/ΟΜΥΛΕ, στη συνεδρίαση που πραγματοποίησε σήμερα 27/04/2015,  εκτίμησε τη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις των Λιμανιών. 

Η κυβέρνηση παρά τις δεσμεύσεις της στις Προγραμματικές Δηλώσεις , με βάση τις οποίες και έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης, δεν έχει σταματήσει θεσμικά του διαγωνισμούς ξεπουλήματος του μετοχικού κεφαλαίου των Οργανισμών Λιμένος  Πειραιά και Θεσσαλονίκης.

Απεναντίας με αντιφατικές δηλώσεις και διαρροές  που αφορούν σε δεσμεύσεις για τη συνέχιση των διαγωνισμών, δημιουργεί « τρομοκρατική ασάφεια» στους εργαζόμενους στα Λιμάνια.

Αποσαφηνίζουμε  και γνωστοποιούμε για μία ακόμα φορά ότι:
  • Οι προκηρύξεις για την πώληση του μετοχικού κεφαλαίου ΟΛΠ & ΟΛΘ στερούνται κάθε νομικής πολιτικής και κοινωνικής νομιμοποίησης.
  • Δεν υπακούουν σε κανένα αναπτυξιακό σχεδιασμό εθνικής και λιμενικής πολιτικής. 
  • Δημιουργούν μονοπωλιακές καταστάσεις προς όφελος ξένων μονοπωλιακών ομίλων. 
  • Ιδιαίτερα στον ΟΛΠ   με τη συνέχιση της ευνοϊκής πολιτικής  υπέρ της COSCO με τη χαρισματική φορολογική πολιτική και τους   λεγόμενους  «Φιλικούς  Διακανονισμούς»  η συνέχιση της πώλησης αναδεικνύεται σε καραμπινάτο οικονομικό και θεσμικό σκάνδαλο. 

Καλούμε τη Κυβέρνηση να δώσει οριστικό τέλος στη πώληση των Ο.Λ.Π. & Ο.Λ.Θ. και να σχεδιάσει άμεσα μια Εθνική Λιμενική Πολιτική με: 
Ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα 
Επενδυτικές πρωτοβουλίες
Άμεσες προσλήψεις
Θεσπισμένες εργασιακές σχέσεις και ελεύθερες Συλλογικές Συμβάσεις

Το Δ.Σ./ΟΜΥΛΕ, με βάση τα παραπάνω ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ την προκήρυξη 24ωρης Απεργίας μέσα στο πρώτο 15/νθήμερο του Μάη, με ταυτόχρονη μαζική συγκέντρωση.

Οι εργαζόμενοι στα Λιμάνια έχοντας ως ισχυρή παρακαταθήκη τους Αγώνες που έχουμε  δώσει τα τελευταία χρόνια είμαστε ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης στα Λιμάνια.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ