Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

ΓΣΕΕ - 2ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ - 11.03.2010

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΟΜ.Υ.Λ.Ε

Πειραιάς 11.03.2010


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Τα οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης πλήττουν δραματικά τα οικονομικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Τα δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας καλούνται να τα πληρώσουν με περικοπές αποδοχών οι μισθωτοί, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι τα τελευταία χρόνια έκανα πάρτυ οι κερδοσκόποι και οι κομπιναδόροι, όπως στη περίπτωση του χρηματιστηρίου, των δομημένων ομολόγων, του Βατοπεδίου, της Siemens, του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, όπως και του Σ.ΕΜΠΟ του ΟΛΠ.

Την ίδια ώρα η πολιτική της κυριαρχίας των αγορών επιβάλλει πολιτικές, οι οποίες αγνοούν τον άνθρωπο, ευνοούν τους αριθμούς και ευλογούν την κερδοσκοπία.

Αυτή η πολιτική οδηγεί στην ύφεση της πραγματικής οικονομίας, με συνέπεια το κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την αύξηση της ανεργίας και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Απαιτείται μια νέα πολιτική ενίσχυσης της παρεμβατικότητας του Κράτους, με ενίσχυση των δημόσιων επενδύσεων και ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των λαϊκών στρωμάτων, ώστε να τονωθεί η κατανάλωση και να αναθερμανθεί η πραγματική οικονομία.

Γι’ αυτό σ’ αυτή τη πολιτική της Κυβέρνησης

ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ – ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ – ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Το ΔΣ της ΟΜΥΛΕ καλεί τους εργαζόμενους στα Λιμάνια να πουν ένα μεγάλο ΟΧΙ στα Κυβερνητικά μέτρα.


Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δώσουν αγωνιστικό παρόν στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της Πέμπτης 11 Μαρτίου 2010 και στη συγκέντρωση στις 11:00 στο ΠΕΔΙΟ του ΑΡΕΩΣ.
( Προσυγκέντρωση στη Πλατεία Βικτωρίας ).


Στις Πόλεις της Περιφέρειας συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις των Εργατικών Κέντρων.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ


ΤΟ ΔΣ/ΟΜΥΛΕ