Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ - 18.10.2012

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
( ΟΜ.Υ.Λ.Ε )

Πειραιάς 15.10.2012



Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η – Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Συνάδελφοι,

Η Κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με την Τρόικα, ( ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ ) επιχειρεί να δώσει τη χαριστική βολή στον κόσμο της εργασίας, σ’ ολόκληρη την κοινωνία.

Τρία χρόνια τώρα είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Εκβιασμοί και διλήμματα για να δοθεί κάθε φορά η δόση του δανείου και το αποτέλεσμα είναι η διάλυση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους, ισοπέδωση των μισθών και των συντάξεων, φορολογική επιδρομή, κατάργηση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, παρατεταμένη ύφεση και δραματική αύξηση της ανεργίας.

Την ίδια ώρα οι πάσης λογής φοροκλέφτες, οι καταγεγραμμένοι στις διάφορες λίστες που κυκλοφορούν, τα golden boys του Δημοσίου και οι εκφραστές του κεφαλαίου συνεχίζουν ανενόχλητοι να απολαμβάνουν προκλητικά τον συσσωρευμένο πλούτο.

Η γενικότερη αυτή κατάσταση έχει ευθεία αναφορά στα Λιμάνια και στους εργαζόμενους σ’ αυτά. Καθημερινά ζούμε με την απειλή του ξεπουλήματος των Λιμανιών, τη μείωση των μισθών, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και τον εφιάλτη ενός νέου ασφαλιστικού. Οι μόνες περικοπές είναι αυτές στους μισθούς των εργαζομένων, ενώ οι άλλες δαπάνες συνεχίζουν αμείωτες.

Η πολιτική αυτή
πρέπει ΕΔΩ και ΤΩΡΑ να ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ !

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.

Μετά την απεργία της 26/9, την υποδοχή της Μέρκελ στις 9/10 και τις μαζικές συγκεντρώσεις στα Δικαστήρια κλιμακώνουμε τον αγώνα με νέα ΑΠΕΡΓΙΑ της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την ΠΕΜΠΤΗ 18/10/2012. Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την μεγάλη ΚΟΡΥΦΩΣΗ του αγώνα μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
Σ’ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ


Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί την ΠΕΜΠΤΗ 18/10 και ΩΡΑ 11:00 στο ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ.

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ για τους εργαζόμενους του ΟΛΠ
 στη ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ, ΩΡΑ 10:45.