Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΛΙΜΑΝΙΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΟΜ.Υ.Λ.Ε


Πειραιάς 01.10.2012ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΗ Κυβέρνηση στα πλαίσια της πολιτικής που έχει επιβληθεί από την Τρόικα επιχειρεί την εκχώρηση των Δημοσίων Επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας για την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας.


Ο σχεδιασμός για τα Λιμάνια δεν υπακούει σε κανένα συγκροτημένο σχέδιο λιμενικής πολιτικής, αλλά πολιτικής να ξεπουλήσουμε ότι ενδιαφέρει τους δήθεν επενδυτές.

Σ’ αυτά τα πλαίσια κινήθηκε η εκχώρηση του Προβλήτα ΙΙ του ΟΛΠ στην COSCO.

Στα ίδια πλαίσια κινήθηκε η εν κρυπτώ και χωρίς νόμιμη εξουσιοδότηση μεταφορά όλων των μετοχών των Λιμανιών στο ΤΑΙΠΕΔ.

Στα ίδια πλαίσια κινείται και η σημερινή ημερίδα – ή όπως αλλιώς την ονομάσουν – που διοργάνωσε ο ΥΕΝ, χωρίς τη συμμετοχή κανενός φορέα από την κοινωνία των Λιμανιών, των εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων και φυσικά των εργαζομένων στα Λιμάνια.

Ιδιαίτερα η τελευταία αυτή προκλητική ενέργεια του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας δείχνει ότι αντιμετωπίζει τα Λιμάνια ως τελείως προσωπική του υπόθεση, ενώ τη μόνη λιμενική πολιτική που έχει σκοπό να υπηρετήσει είναι οι εντολές της Τρόικας, των Δανειστών και των ποικιλόμορφων κερδοσκοπικών συμφερόντων.
 
Δηλώνουμε στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, στη Κυβέρνηση και στα κόμματα που την στηρίζουν ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε τετελεσμένα, ιδιαίτερα όταν διακυβεύεται η τύχη χιλιάδων εργαζομένων στα Λιμάνια.

Οι εργαζόμενοι είναι εδώ και σ’ αυτές τις προκλήσεις θα δώσουν τις δικές τους απαντήσεις με τεκμηρίωση και αγωνιστική δράση, υπερασπιζόμενοι τον ισχυρό δημόσιο χαρακτήρα και δημόσιο έλεγχο των Λιμανιών, την εργασιακή συνέχεια όλων των εργαζομένων στα Λιμάνια, στα πλαίσια των Κανονισμών Εργασίας και των ΣΣΕ.