Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ( ΟΜ. Υ. Λ. Ε )

Οδ. Ανδρούτσου 1 & Κανάρη, 18648-Δραπετσώνα, Τηλ.: 210-4630446, Fax : 210-4614655
E-mail : omyle@olp.gr, website : www.omyle.gr


Πειραιάς 05.10.2015             
               
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«Knut Fleckenstein : Απερίσκεπτη και επικίνδυνη η πώληση των Ο.ΛΠ – Ο.ΛΘ».


Η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΑΝ.ΕΛ, με την συνδρομή του ΤΑΙΠΕΔ, προχωράει στο ξεπούλημα του Λιμανιού του Πειραιά και εν συνεχεία της Θεσσαλονίκης.
Παρά την αντίθεση της τοπικής αυτοδιοίκησης, της περιφέρειας, των παραγωγικών φορέων, των συνδικάτων υπακούει απολύτως στα καλέσματα της Cosco και παραδίδει ολόκληρο τον Πειραιά στα μονοπωλιακά συμφέροντα της Cosco.

Παραδίδει την δημόσια αρχή, που ενσωματώνουν από το θεσμικό τους πλαίσιο ο Ο.Λ.Π –Ο.Λ.Θ, στους ξένους μονοπωλιακούς ομίλους, παραβιάζοντας βάναυσα το σύνταγμα.
Παραδίδει περιοχές, που δεν έχουν σχέση με λιμενικές δραστηριότητες και στερεί από τους επιλιμένιους δήμους του Πειραιά και τους κατοίκους, ζωτικής σημασίας χώρους για την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής.
Παραδίδει την ακτοπλοΐα και την κρουαζιέρα στα κερδοσκοπικά συμφέροντα, πλήττοντας βάναυσα τους κατοίκους των νησιών και την ανάπτυξη του τουρισμού.

Όπως έχει αποδεδειχθεί από την πεντάχρονη λειτουργία της ΣΕΠ (Cosco), μετατρέπει το εργασιακό τοπίο στο λιμάνι του Πειραιά αλλά και στα άλλα λιμάνια, σε εργασιακή «γαλέρα».
Κερδοσκοπεί, όπως έχει αποδεδειχθεί από την λειτουργία της ΣΕΠ (Cosco), σε βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των καταναλωτών, αφού την τελευταία πενταετία αυξήθηκε το κόστος του εισαγόμενου η εξαγόμενου Container κατά 30%.

Όλα τα παραπάνω, οδήγησαν τον Ευρωβουλευτή του SPD και αναπληρωτή Πρόεδρο της επιτροπής μεταφορών του Ευρωκοινοβουλίου, εισηγητή για την λιμενική αγορά κ.Knut Fleckenstein ο οποίος σε ευχαριστήρια επιστολή για την διεξαγωγή του συνεδρίου της ESPO στην Ελλάδα τον Μάιο του 2015, αναφέρει σχετικά με την πώληση του Ο.Λ.Π και Ο.Λ.Θ ότι «δεν είναι μόνο μια λανθασμένη λύση αλλά κατάφορα απερίσκεπτη και επικίνδυνη πράξη».

Καλούμε την Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΑΝ.ΕΛ και όλα τα πολιτικά κόμματα, να αντιληφτούν το πολιτικό έγκλημα που συντελείται σε βάρος της χώρας, να ακυρώσουν τους διαγωνισμούς πώλησης του μετοχικού κεφαλαίου και με την συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης, της περιφέρειας, της κοινωνίας τω λιμανιών να χαράξει μια Εθνική Λιμενική Πολιτική.


Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια, δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν χωρίς συμβιβασμούς τον ΑΓΩΝΑ κατά του ξεπουλήματος των λιμανιών.