Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟΤΥΠΟΥ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ( ΟΜ. Υ. Λ. Ε )
________________________________________
Οδ. Ανδρούτσου 1 & Κανάρη, 18648-Δραπετσώνα, Τηλ.: 210-4630446, Fax : 210-4614655
E-mail : omyle@olp.gr, website : www.omyle.gr


ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ & ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΠ
________________________________________
Tηλ.:  2104614825 - 2104615721 Fax:  2104611273  E-mail: dockers@otenet.gr www.dockers.grΠειραιάς 29.10.2015ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


“Με πραξικοπήματα η Κυβέρνηση ξεπουλάει τα Λιμάνια”


Η κυβέρνηση παρά την καθολική αντίθεση αυτοδιοικητικών, κοινωνικών, παραγωγικών και συνδικαλιστικών φορέων προχωράει στην πώληση της πλειοψηφίας του μετοχικού κεφαλαίου των Ο.Λ.Π και Ο.Λ.Θ.

Η ΑΝΤΙΘΕΣΗ αυτή εκφράστηκε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο στην ΑΠΕΡΓΙΑ της 22/10/2015 όταν φορείς και συνδικάτα συναντήθηκαν με τον ΥΝΑ κ. Δρίτσα.

Η κυβέρνηση όχι μόνο αγνοεί την φωνή της κοινωνίας αλλά προχωράει σε πολιτικά και νομικά πραξικοπήματα προκειμένου να πετύχει το ξεπούλημα των λιμανιών.

Συγκεκριμένα:

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, επιχειρεί να τροποποιήσει την σύμβαση παραχώρησης μεταξύ Ο.Λ.Π και Ελληνικού Δημοσίου, παραβιάζοντας κάθε έννοια δικαίου και νομιμότητας.
Αγνοεί προκλητικά το ΔΣ/Ο.Λ.Π, συντάσσει μέσω του ΤΑΙΠΕΔ και μυστικοσυμβούλων το σχέδιο σύμβασης παραχώρησης, το διαρρέει ανεπίσημα και επιλεκτικά και προτίθεται να το καταχωρήσει στο Data Room ώστε να το συνομολογήσει με τους υποψήφιους αγοραστές.
Ουσιαστικά καταργεί τον Ο.Λ.Π και τις καταστατικές του αρμοδιότητες και ενεργεί ως να έχει πωληθεί ο Ο.Λ.Π. Την ίδια ώρα αγνοεί προκλητικά την απόφαση της επιτροπής ανταγωνισμού που τελεσίδικα δημοσιεύτηκε στις 15/10/2015 στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (αρ. L 269) όπου καλείται να εισπράξει εντόκως τις φοροαπαλλαγές που παράνομα έχουν χορηγηθεί στην Cosco – ΣΕΠ και να θέσει τέλος σε αυτές.

Οι προκλήσεις Κυβέρνησης και ΤΑΙΠΕΔ ξεπερνούν κάθε όριο.

Καλούμε την Κυβέρνηση, το ΥΝΑ και το ΤΑΙΠΕΔ να δώσουν τέλος στην απόπειρα πώλησης των μετόχων Ο.Λ.Π και Ο.Λ.Θ και να σταματήσουν τις πραξικοπηματικές ενέργειες, οι οποίες τους εκθέτουν ανεπανόρθωτα στην κοινωνία του Πειραιά και τις Θεσσαλονίκης.

Καλούμε την Κυβέρνηση να μας πει επιτέλους τι προτίθεται να κάνει με τις παράνομες φοροαπαλλαγές τις Cosco. Θα πληρώνει πρόστιμα η θα καταργήσει τις φοροαπαλλαγές;
Καλούμε το Δ.Σ / Ο.Λ.Π να αναλάβει τις ευθύνες του διότι η σιωπή όταν προκλητικά το αγνοούν είναι συνενοχή.
Προειδοποιούμε ότι οι εργαζόμενοι στα λιμάνια θα απαντήσουμε στις προκλήσεις με ανάλογο τρόπο.