Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
(ΟΜ.Υ.Λ.Ε.)
Πειραιάς 17.2.2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η κυβέρνηση προχωρώντας το διαρκές έγκλημα κατά των Λιμανιών κατέθεσε χθες στη Βουλή τη συμφωνία παραχώρησης του Σ.ΕΜΠΟ/ΟΛΠ στην Cosco.
Επιστρατεύοντας στην αιτιολογική έκθεση σειρά ψεύτικων επιχειρημάτων προσπαθεί να δικαιολογήσει το μεγάλο ξεπούλημα. Παραχωρεί το Σ.ΕΜΠΟ/ΟΛΠ για 35-40 χρόνια, ουσιαστικά οριστικά, για ετήσιο ενοίκιο 17.5 εκατ. ευρώ. Ο Σ.ΕΜΠΟ παρουσιάζει διαχρονική κερδοφορία και έχει εξαιρετικές προοπτικές. Το ετήσιο κέρδος του ΟΛΠ είναι 30 εκ. ευρώ και τα έσοδα του Σ.ΕΜΠΟ 110 εκατ ευρώ.

Το νομοσχέδιο συνοδεύεται από τα άρθρα 2 και 3 που δίνουν στο ξεπούλημα του λιμανιού διαστάσεις ακόμη μεγαλύτερου σκανδάλου.
Συγκεκριμένα:
· με το άρθρο 2, έξω από την αρχική διακήρυξη και τους όρους του διαγωνισμού δίνονται προκλητικά φορολογικά προνόμια στην Cosco.
· με το άρθρο 3, ξεθάβουν το ν.δ. 2687/53 του Μαρκεζίνη και αναβιώνουν τις συνθήκες τραυματισμένης, μεταπολεμικής, μετεμφυλιακής Ελλάδας προκειμένου να προστατέψουν την Cosco. Γυρίζουν την Ελλάδα της Ε.Ε. και της ΟΝΕ, την Ελλάδα του 21ου αιώνα δεκάδες χρόνια πίσω. Μόνο μία λέξη τους αρμόζει ΝΤΡΟΠΗ!!!

Καλούμε τα πολιτικά κόμματα όλους τους βουλευτές και κυρίως αυτούς του Πειραιά να μην επιτρέψουν την ψήφιση του νομοσχεδίου της ΝΤΡΟΠΗΣ.

Προειδοποιούμε την Cosco, ότι στην Ελλάδα υπάρχουν δημοκρατικοί θεσμοί και σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν να γίνουν αποδεκτές αποικιοκρατικού τύπου συμβάσεις. Η συγκυριακή πλειοψηφία της Βουλής δεν δημιουργεί δικαίωμα για «διαρκές δεδομένο». Η Cosco, ας το λάβει σοβαρά υπόψη της.

Το Δ.Σ./ΟΜ.Υ.Λ.Ε. σε έκτακτη συνεδρίασή του σήμερα 17.2.2009 αποφάσισε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στα Λιμάνια της χώρας ως εξής:

(α) Τετάρτη 18.2, Πέμπτη 19.2 τρεις στάσεις εργασίας. Από 11.00 π.μ. έως το τέλος της πρωϊνής βάρδιας. Από την αρχή της απογευματινής βάρδιας έως τις 18.00. Από την Αρχή της βραδινής βάρδιας έως 1.00 π.μ.
(β) Τρίτη 24.2., Τετάρτη 25.2., Πέμπτη 26.2, 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις
(γ) Τετάρτη 18.2.2009 στις 12.00 το μεσημέρι συνέντευξη τύπου στην αίθουσα εκδηλώσεων των Κεντρικών Γραφείων ΟΛΠ
(δ) Μεγάλη συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος και Πορεία στη Βουλή τις ημέρες των 24ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων.
(ε) Συνεχίζουμε την αποχή από υπερωριακή εργασία και εργασία Σαββάτου – Κυριακής και Αργιών.

Το Προεδρείο της ΟΜ.Υ.Λ.Ε. εξουσιοδοτήθηκε ανάλογα με τις εξελίξεις να λάβει και πρόσθετες αγωνιστικές και ενημερωτικές πρωτοβουλίες.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜ.ΥΛ.Ε